Currypasta med kyckling, äpple och parmaskinka


Foto: © Tove Sandström

Bilden blev ju inte den bästa så koncentrera er på dom ljuvliga ingredienserna :)

Stek kycklingfilé och koka pasta (vitfiber är god)
Blanda kesella el. cream fraiche med curry, salt och peppar
Hacka äpple
När pastan är färdig rör ihop den med currykrämen och äppelbitarna
Stek purjolök med vitpeppar och salt till garnering
Servera parman kall till eller låt värmas uppe på kycklingen sista stunden i pannan
Lägg upp och servera!

Supergott!! Ni måste testa!!


Årets första vurpa :)


Foto: © Tove Sandström

Det fick bli en vända på cykeln idag som jag sedan tidigare planerat. Och idag hände det, min första vurpa! Stillastående!!
 
Tänk er, stillastående, vad kul det måste sett ut!

Hur är det möjligt?

Jo, jag kom fram till en väldigt brant backe med rullgrus i. Växlade ned allt jag kunde för att ha en chans att komma upp varpå däcken började slira. Cykeln och jag blev följdaktligen stillastående i backen utan att jag han få loss fötterna ur pedalerna. Katastrofen var ett faktum. Hela det stiliga ekipaget dvs jag och min cykel välte beskedligt åt sidan.....haha. Ler åt det än. Tur man inte skadade sig bara. Känner att armbågen fick sig en liten smäll. Borde kanske ha armbågsskydd....

Tanken med cykelturen var att intervallcykla i uppförsbacke. Spåret bärjar med en 1,5 km lång riktigt seg backe som jag tog tre gånger. 1,5 km uppför och resten av 5 km spåret. Efter det två varv på 2,5 km spåret som börjar med den backen. Därefter vände jag och tog 2,5 km spåret åt andra hållet som också börjar med lång backe. Det blev perfekt faktiskt. Bra spår till just det men värdelöst att tex springa i tycker jag. Det är 1,5 km uppför och sedan 1 km nedför.

Nu ska jag laga världens godaste kycklingrätt där två av ingredienserna är äpple och parma, mer avslöjar jag inte. Bild och recept kommer :)

Med ett leende på läpparna....

....genomförde jag dagens pass. Jag var ju så trött innan jag kom iväg men det släppte i samma stund som jag klev in på gymmet! Så skön känsla, att känna att man helt plötsligt har hur mycket kraft som helst och dom något ömmande musklerna var som bortblåsta :) 

Dessutom var det inte alls lika mycket folk som jag trott. Vid en av maskinerna hängde det i och för sig runt några "slynglar" men dom makade på sig ganska kvickt :) Står man med jacka och ryggsäck på får man acceptera att man vänligt men bestämt blir bortkörd....:)

Dagens pass blev som jag planerat bröst (som återhämtat sig hyffsat), rygg och axlar (som nu kommer behöva återhämntning). Avslutade med några minuter på crosstrainern för att få upp lite endorfinutlösande puls.

Men liet besviken är jag allt att det inte regnade när jag gick hem, det hade på något vis maxat passet ytterligare. Det är så skönt att gå ångandes hem då. Istället var det en underbart skön vårkväll jag klev ut i. Om vi kan tänkas få en skön vårkväll imorgon också så ska jag ut och bränna i skogen på cykeln! Jippi!!


Jag ska!

Jag tycker så synd om alla er som jobbar dagtid som jag själv gjort idag. Jag är helt slut och vet dessutom att det är knökfullt på gymmet vid den här tiden på dygnet. Inget att föredra.

Tänk alla ni som alltid jobbar dagtid. För er är det ju såhär alltid eller?
Att man är helt slut och hungrig och när man väl ätit är klockan 18.54. Och då måste ju maten få sjunka lite också innan man kastar sig iväg till gymmet. Man ska ju vara glad om det fortfarande är öppet när man är redo för det!

Kan ju säga att jag inte alls känner mig minsta redo för gymmet idag. Egentligen skulle jag nog med gott samvete kunna ta en vilodag idag, köra hårt i morgon och sedan vila Lördag. Men nu har jag ju bestämt mig. Jag ska!

Och vad skönt det kommer bli att gå genom regnet hem efteråt och veta att man kan lägga sig på soffan och äta god kesella :) Längtar redan.

Dessutom är jag gräsänka tills på tisdag så nu gäller det att passa på att träna "skuldkänslofritt". Får alltid lite skuldkänslor när jag lämnar älsklingen hemma i köket. Men han är förstående och supportande får jag säga! Bästa killen!

Lax med fullkornsbulgur


Foto: © Tove Sandström

Dagens middag blev Ungsbakad lax med fullkornsbulgur. Perfekt när man kommer hem utsvulten från jobbet.

I bulguren blandade jag:
avokado
tomat
gurka
fetaost

Lätt som en plätt!

Hemmagjord hamburgare med vitlökskesella


Foto: © Tove Sandström

Så smarrigt! Och vad god vitlökskesellan blev!

I kesellan hade jag:

Vitlök
Färsk timjan
4 sorters peppar, nymald
Några droppar olivolja
Salt och peppar


Gick som på räls


Foto: © Tove Sandström

Jaha, då var det passet avklarat och det gick galant! Jag hittade alla maskiner och fick bra flyt då det var gott om plats i gymmet. Grunden i mitt program är att jag gör två övningar direkt efter varandra med 10 set på varje och sedan vilar 1 minut emellan. Detta upprepas tre gånger. Är det för mycket folk i gymmet kan det bli svårt att komma åt just de två maskinerna man ska ha samtidigt.

Ok, bra flyt och bra flyt...nu höll jag på att undanhålla er viss information. Det var faktiskt så att jag helt plötsligt fick lite svårt att räkna till 3 och missade vilan lite då och då. Lite förvirrat bara :)

Jag undrar jag hur jag ska lägga upp resten av veckan. Tror det får bli:

Torsdag: Bröst, rygg, axlar + kondition
Fredag: Ben, biceps, triceps, mage
Lördag: Vila
Söndag: Cykla ute + ev Bröst, rygg, axlar

Det blir bra det!

Nu är det dags att förbereda bilen inför sommaren!
http://uppleva.blogg.se

Hej så länge!

Nu så..

Idag tänker jag gå igenom hela mitt nya gymprogram för att hitta maskinerna och känna på det i lite lugn och ro. Bröst får jag hoppa över känns det som, den träningsvärken är inte snäll. Jag börjar med biceps och triceps som vi inte tog igår.

Och idag ska jag stretcha varenda muskel efteråt. Slarvade med det i går vilket känns idag!


aaaah....

Ska nog inte köra igenom mitt nya program i morgon. Iallafall inte bröst och inte ben och inte...och inte....
Blir det något kvar tro? Träningsvärken är ett faktum och det kommer knappast kännas bättre i morgon.

Men man ska väl inte gnälla, träningvärk är bara bevis på att musklerna jobbat och jag har ju dessutom bett om det :)

Natti natti bloggen!


Underbart god Fillimpa


Foto: © Tove Sandström

Det här brödet är helt underbart gott och enkelt att göra! Här hemma har det bakats och ätits flitigt under de senaste åren och vi tröttnar aldrig. Helt oslagbart när det är nybakat med keso och örtsalt på! Men lika gott att ta upp ur frysen när helst det passar. Till helgen får det bli en mackfrukost för min del om det finns något kvar då :)

"Klicka på receptet, sen är det bara att baka"


Vi brukar tillsätta nötter
och russin som gör det hela
ännu godare!

Första mätningen avklarad!

Sammanfattnigsvis kan man säga att jag sedan första mätningen 020509 totalt sett gått ned i fett och upp i muskler. Men sedan sista mätningen förra perioden dvs sommaren 2009 har jag gått upp lite i fett men också lite i muskler.

Dagens mätnig (om jag räknat om lbs till kg rätt):

47,71 kg muskler
12,88 kg fett 

Nästa mätning blir om ca 5 veckor!

Jag känner mig på det hela tagen ändå nöjd.
Jag har börjat hitta en bra balans vad gäller kost och träning. Dessutom vet jag till skillnad från tidigare hur jag ska äta om jag vill tajta till mig lite och vad det beror på om jag "fluffar" till mig lite. Som Träningscoachen säger: Har man lagt på sig lite så betyder det att man levt gott på annat sätt" :) Och det gillar ju jag ibland!

Men nu ska det bli riktigt roligt att köra lite hårdare ett tag både vad gäller kost och träning. Jag har fått ett bra träningsprogram som är indelade i två pass. Ett för övre delen av kroppen och ett för undre delen av kroppen i princip. I huvudsak stora muskulgrupper som får jobba och det ska bli grymt kul! Min målsättning är att köra igenom programmet 2 gånger i veckan dvs fyra träningstillfällen styrka. Utöver det ska jag fortsätta med lite kondition i den utsträckning jag hinner och orkar.

Nu har vi varit och storhandlat så kylen och skafferiet är fyllt med ägg, kesella, kyckling, fisk, bär, fiberhavregryn och bulgur. Det kommer bli grunden i min kost framöver. Mums!










Dagen fortsätter på samma konstiga sätt

Bytte raskt om för att gå och köra ett intensivpass vilket innebär gruppträning som innehåller styrka och pulshöjande moment där du använder din egen kropp som redskap. Det är fruktansvärt jobbigt och intensivt som namnet antyder.

Slank in på gymmet vid 18.45 och skulle logga in mig men ser inte passet i datorn...hum....Frågar i receptionen om det inte är något i dag av någon anledning och får till svar: Jo visst, men det började för en kvart sedan.  Jag har inte gått på det passet på länge då jag fått en "stalker" efter mig just där men attan, jag var helt säker på att det var 19.00.

Ja, ja jag slapp "stalkern" och fick pallra mig upp på en crosstrainermaskin istället. Crosstrainer maskinen fick sig en rejäl omgång på 30 min ;) Kunde väl tränat lite till men jag vill ju känna mig hyfsat utvilad imorgon när mätning och gymprogram ska gås igenom så det fick räcka. Hjärtat har fått jobba och svetten har runnit.

Nu har vi förtärt Torsk i ugn med tomattäcke och broccoli. Broccolin var god resten var sådär faktiskt.

 

Ska bli spännande med mätningen imorgon! Sambon tror att jag kommer ligga sämre till än jag gjorde vid första mätningen för ca 1 år sedan så vi får se. Ju sämre utgångsläge desto större förändring kan ju ske.

Nedan en bild på nya taktältet som jag utlovat. Fler bilder på http://uppleva.blogg.se


Näe vet ni vad...

........vilken konstig dag! Kom hem från jobbet i morse runt 10.30 snåret. Vårat ny taktält (bild kommer) till bilen blev levererat strax därefter. Ett par timmars monterande påbörjades och solen gassade inne på gården. Så fort vi var klara med det skulle vi ut och cykla var planen. Bara ta en lunch först, på restaurant för engångs skull, men sen.... 

Lunchen var så trevlig med trevligt sällskap och utikt över åns solkysta vatten!

Nu! äntligen ut och cykla, bara vila lite först.......klockan hade hunnit bli 15.30, solen något disigare nu.

Vaknade till, kollade klockan, 17.55!! Solen borta, otäckt väder.....

Vill inte cykla längre......ska jag byta om och gå på ett intensivpass kanske? Börjar 19.00.....hum...

Att det kan vara så gott!

Har ju som sagt jobbat hela dagen. Kommer hem från jobbet först i morgon och sitter nu och rundar av kvällen med en klassisk blåbärskesella. Länge sedan jag åt det nu då jag inte varit fullt så strikt med kosten, men så gott det är!

Ser fram emot att köra ett ordentligt race då kesella kommer bli den givna sängfösaren framöver :)

Har ni bra tips på vad jag ska blanda min Kesella med?

Imorgon är jag ledig och har tid över för någon form av fysisk utmaning. Tror det får bli en cykeltur i skogen om vädret är trivsamt. Sist jag cyklade var det så kallt i luften att jag hade ont i halsen i flera timmar efetråt, förmodligen av all kalluft man drar i sig.

Nu sovdags!

Dags att jobba lite då!

Japp, idag blir det vilodag. Jobbar mellan 8.00 idag och 10.00 imorgonbitti så det finns inget utrymme för träning. Har jag tur kan det bli en promenad under dagen. Skulle gärna varit ledig och tränat idag men kroppen kanske behöver lite vila också. Jag har ju ändå tränat hela veckan. Men imorgon är jag ledig igen så då får det vara färdigvilat.
Funderar lite på hur jag ska lägga upp träningen i morgon med tanke på Tisdagens gymgenomgång. Kaske får bli ett regält konditionspass av något slag. Men sen är det slut med det, nästan iallafall :)

Kesellasmoothie


Foto: © Tove Sandström


Grym avrundning på middagen!

Ingredienser till två portioner:
3 kiwi
1 banan
några frysta jordgubbar 
250 g lättkesella
1dl soyadryck

Endorfinfylld och förväntansfull


Foto: © Mattias Granberg

Morgonens Spinningpass gick bra varken mer eller mindre faktiskt. Hade en stackars nybörjarmotionär bredvid mig som jag tyckte mäkta synd om bara. Det såg sååå tungt ut och jag misstänker att hon aldrig kommer tillbaka…

Under passet han jag fundera ut att det är läge för mig att dra ned lite på konditionsträningen och istället utöka styrketräningen. All konditionsträning ska ske utomhus i form av skogscykling och löpning medan gymmet ska vara vigt åt styrka.

Kl. 10.00 i morse var detta bara på funderingsstadiet men efter en promenad på stan då jag ”råkade” slinka in till min gamla tränings- och kostcoach Fredrik Spång, traningscoachen.com blev jag förstås fast i tanken.

På tisdag smäller det! Då blir det mätning och genomgång i gymmet för att få tips om ett bra träningsupplägg och schysta övningar. Efter det kommer ni förstås att kunna följa mina resultat och förhoppningsvis framgångar här på bloggen.

Det är flera dagar tills tisdag och jag vill att det ska vara NU!

Kvällens middag:
Heta tigerräkor marinerade i chili, lime, ingefära serveras tillsammans med lite ris och mycket sallad

Dessert:
Smoothie på banan, kiwi, lättkesella och soyadryck


Fy för pizza!

Vad besviken jag blev. Jag hade redan tidigt i veckan bestämt mig för att äta pizza på jobbet idag fredag. En liten rutin vi har. Jag brukar ha med mig mat eller köpa en sallad. Men inte idag som sagt, pizza skulle det bli.

Pizza kära vänner är gott i ca 10 sekunder, 10 sekunder motsvarar ca 1 tugga....Nu har klockan passerat 23.00 och jag känner mig fortfarande helt otäckt pizza-mätt. Dvs jag fortsatte äta vad som fanns kvar av pizzan även efter den enda goda tuggan. Fy bubblan!! Nu kommer det dröja till nästa pizza vill jag lova, närmare ett halvår iallafall vill jag tro. Senast jag åt en god pizza som jag inte ångrar var när jag och sambon bilade genom Östeuropa förra sommaren (se http://uppleva.blogg.se). Dom kan det där med pizza!

Ska försöka sova nu trots den otäcka känslan i kroppen så att jag orkar med spinningen i morgon 10.00.

Vad tycker ni om pizza?


Apelsin och kanelkeso


Foto: © Tove Sandström

Klockan ringde 06.00, spinning stod på schemat. Jag kände efter och upptäckte att kroppen i dag var en trött degklump som ville sova vidare. Jag gav efter och la om schemat så att det istället var inprogrammerat på joggingrunda 9.00. Ställde om klockan på 08.00 och sov vidare! 08.00 kändes allt mycket bättre och efter en grötfrukost (utan ägg) gav jag mig ut i vårsolen!
Joggningen gick sådär, men jag tog mig runt och fick njuta av att ha solen i ansiktet. Jag kan fortfarande inte påstå att jag tycker att det är speciellt kul att jogga.

Väl hemma igen blev det stretch och lite magövningar, skönt!

Dagens mellanmål blev min favorit:

Apelsin blandad med keso och kanel.

Det är verkligen gott! Rekommenderas varmt!!


Kvällens middag


Foto: © Tove Sandström


Middag:
Lax med sockerärtor, citronsås och sallad

Dessert:
Limepaj

Limepajen blev ett måste då vi hade massor av lime hemma som låg och såg ledsna ut :) Jaha, det får väl bli 07.00 sinningen imorgon iallafall då......:)

Nu filmkväll!

God lunch efter väl genomförd träning

 
Foto: © Tove Sandström


Träningen gick verkligen bra idag. Jag körde igenom rygg, axlar, lite armar och mage. Jag är så glad över en magövning jag sett en tjej göra på gymmet. Ligg på rygg med fotsulorna i golvet. Sträva med höger hand mot höger fot och tvärtom. Lyft skuldrorna en aning från golvet. Den övningen känns i alla magmuskler vill jag lova.


Väl hemma börjar det kännas att kroppen fått jobba och den skriker efter mat. Dagens lunch blev fullkornscouscous med tigerräkor.
 

Recept:

  • Koka couscous
  • Lägg couscousen på en bädd av grön sallad
  • Fräs tigerräkor tillsammans med citron, purjolök, vitlök, hackad chili
  • Salta och peppra
  • Placera de frästa tigerräkorna uppe på couscousen
  • Servera ljummet

 Smaklig måltid!


En fundering:


 Varför är det ofta de ”tuffaste” killarna på gymmet som inte stretchar??


Laddad!

Jag tog en lång sovmorgon idag och har precis ätit frukost. Som vanligt blev det min klassiker bestående av två ägg och havregrynsgröt. Igår gjorde jag gröt på grynblandning, inte alls lika gott, så dagens frukost hade jag verkligen sett fram emot.

Det är konstigt det där men jag kan faktiskt säga att jag älskar min frukost. Jag äter den kanske 70% av årets mornar och varje morgon är lika god. Det är inte allt för sällan jag brister ut i ”gud vad jag älskar ägg”. Sambon brukar då skaka bekymrat på huvudet.

Nu har jag suttit och surfat runt på lite trevliga bloggar och funderat på hur träningen ska läggas upp i dag. Och nu har jag bestämt mig. Det får bli ett tungt pass i gymmet! Rygg, armar, axlar och mage ska få slita. Vet inte om det är en bra kombination men det är det roligaste att köra :) Känner mig riktigt laddad till skillnad från igår! Det här kommer bli ett grymt pass!


Jag gjorde det

Nu är jag glad och pigg!

Jag gick till gymmet och trotsade mina negativa tankar. Skivstångspasset jag planerat att gå på bytte jag ut mot ett Cirkelgympass. Det var väldigt länge sedan jag var på ett sånt pass så jag hade nästan glömt bort hur kul och grymt jobbigt det är. Jag råkade kläcka ur mig: Är det bara två varv? Varpå någon sa "bara?". Jag hade för mig att det kanske var tre varv. Jag kan säga att jag hade instruktören över mig som en hök under varv två :) Så ja, bara två varv kändes alldeles tillräckligt vid närmare eftertanke :)

Nu är jag mätt och belåten efter goda hemgjorda hamburgare och soffan väntar. Vilken tur att jag gick och tränade i alla fall. Nu kommer soffan att kännas dubbelt så skön!!


Mobilisera kraft och vilja

Regnet öser ner, jag är trött och har ingen energi tillövers för ett pass på gymmet.

Mina negativa tankar har till att börja med fått mig att avboka mitt bokade skivstång/konditionspass.

Chansen (i vanliga fall risken) finns ju då att alla platser blir uppbokade och att det därmed inte finns någon plats över till mig. Det värsta är att det för tillfället finns 8 platser kvar som knappast kommer gå åt i det här vädret. Dom där negativa tankarna säger också att det är helt ok att stanna hemma idag och låtsas att det är vilodag. Fy skäms på dom!


Jag måste mobilisera kraft och motivation, jag har två timmar på mig. Jag vet ju hur nöjd jag kommer vara efterhand om jag går och vilket bra belöning i form att träningsvärk som kommer att infinna sig i morgon :)Dessutom blir det extra skönt att lägga sig i soffan med älsklingen framför en film när kroppen är nöjd och nytränad och regnet fortfarande strilar längst fönstren  :)


1 timme och 50 minuter kvar, phu…..


Stubbar, stenar och ett och annat lerhål


Foto: © Mattias Granberg


Japp, jag blev ifrånkörd som jag trodde....Han hade laddat med ballerinakex och jag med näringsriktig lunch. Det måste varit ballerinorna som gjorde det :) Attans!
Nej då riktigt så illa var det inte, jo, ballerinorna var på riktigt men det var riktigt trivsamt att cykla tillsammans och jag kände mig inte ifrånkörd hela tiden. Det blev ca 1,5 timme bland stubbar och stenar och ett och annat lerhål.
Jag tror jag kommer att ha ont i sittbenen i morgon då jag cyklade ovadderat idag, synden straffar sig. Riktigt ont i luftrören fick jag också, måste berott på all fortfarande kall luft man drar i sig. Ja, ja, kul var det i alla fall och det lutar åt en tur i morgon också men då ska det kompletteras med skivstångspass på gymmet. Jag måste ju få lite mer muskler än på benen :)

Ikväll får vi middagsgäster. Då blir det ljummen kycklingpasta med curry och äpple. Mums, jag är redan hungrig!


Tack

Efter en dag som medlem på Träningskompisen.se har jag fått 6 röster. Det känns ju riktigt kul och stimulerande så tack ni som röstat på mig!

Nu har jag precis ätit frukost och ska ge mig ned på stan. Planen är att jag ska handla ett par långbenta cykelbyxor så att jag och killen (sorry pappa. Min kära far tycker killen låter som en häst medan jag tycker att sambon låter lite väl formellt. Någon som har tips på benämning??) kan cykla ihop i dag. Det ska bli spännande att se hur det går.
Han gör vanligtvis allt i ett helt annat tempo än jag. Slalom brukar sluta med att jag står kvar i dimman högt upp på fjällen och undrar hur jag ska ta mig ned medan han redan är nere och när vi springer ihop står han och väntar på mig som kommer joggande långt bakom. Det här vill jag säga inte betyder att han är mer vältränad än jag utan främst driven av någon slags "gör allt så snabbt du kan trots ett hjärta i halsgropen och mjölksyra i hela kroppen djävul" :) Misstänker att han kommer varva mig på cykel också......Kan jag skylla på att det går snabbare för honom för att han har större däck månntro? :)

Fortsättning följer......


Värna om fotgängarna


Foto: © Mattias Granberg

Alltså, det är så härligt med, skog, sol, energi och adrenalin. Jag har invigt min nya cykel! Att sitta fast med fötterna var inget problem som jag trott utan bara skönt och stabilt. Något jag kom på att jag definitivt behöver är långbenta cykelbyxor, just nu nr. 1 på handlingslistan. Som god 2:a kommer cykeldator.

Men så var det det där med fotgängare. Lyckades vid två tillfällen skrämma några damer som var ute på "förtrolighetssamtalspromenad". Mötte dom åt två håll och när jag plingade på dom bakifrån misstänker jag att dettas hjärtan stannade för några sekunder. Jag bad om ursäkt i farten och hoppas deras hjärtan började slå igen. En och annan duva som förnöjsamt spatserade på stigen fick nog också sin beskärda del av dagens chock. Jag lovar, det ska inte upprepas. Jag tycker att vi ska värna om fotgängarna genom att passare dem försiktigt vilket jag ska göra i fortsättningen för vem vet helt plötsligt dyker det väl upp förbudskyltar mot cykel om man inte tar det försiktigt....

Kvällens träningspass skulle blivit cirkelgym men det får bli en annan dag. Nu är jag hembjuden till familjen med löfte om ridning. Motstår inte det erbjudandet idag då det var på tok för länge sedan jag red. Fast i ärlighetens namn har jag nog lite omedvetet hållit mig ifrån deras hästar för att skydda mig själv mot saknaden, gammal hästtjej som jag är....saknar hästeriet otroligt mycket och blir lätt sentimental när jag tänker på det. 

Första anhalten i Nyköping blir Stadium Outlet där jag hoppas det finns lite kul att frossa i :) 


Sockerbomber vs kalorisnål kost

Helgen har bestått av fördelsedagsfirande och sockerbomber vilket jag sett fram emot hela veckan, sockerbomberna alltså, och firandet förstås :) Men jag måste säga att besvikelsen blev stor när jag upptäckte att de efterlängtade sockerbomberna mest bara smakar kladdigt och kvalmigt.
Jag måste helt enkelt ha lyckats vänja mig av med min smak för sötsaker. Jaha, tänker ni, det är väl bra? Och ja visst är det bra men ärligt talat det är lite som att jag saknar att verkligen njuta av goda kakor och feta bakelser. Att till helgen kunna känna att det är helt OK och underbart gott att unna sig massa onyttiga gosaker. Jag saknar det.

Det är verkligen så att ju mer sött man äter desto godare blir det och ju mer rena osöta saker man äter desto lättare har man att uppskatta dom osöta smakerna. Så om jag ska få tillbaka mitt riktiga sötsakssug så måste jag nog börja äta en hel del igen och det är det ju faktiskt inte värt.

Tidigare hade jag alltid honung på morgongröten, slutade med det och ersatte honungen med kanel. Nu i veckan åt jag en halv tallrik gröt och kom först då på att jag glömt kanelen......knasigt men talande på något sätt :) Och honung skulle jag aldrig få för mig att ha på idag!

Rörigt inlägg men, men håll till godo :)

Nu ska jag ut och inviga min nya cykel!!


Jag har blivit med cykel


Foto: © Mattias Granberg

Jag har blivit med cykel och en massa proffsiga tillbehör så nu längtar jag efter våren och sommaren långt mer än tidigare! Det ska bli grymt roligt att få ge sig ut i skogen och låta endorfinerna och en smula adrenalin pumpa i ådrorna :) Förra säsongen cyklade jag på killens cykel som är något för stor men den vill han tydligen ha för sig själv i år.....Tack så jättemycket familjen för kläder, cykelskor, pedaler, stänkskärm, hjälm och allt annat som  gör cyklingen fulländad.

Någon Eskilstunabo som har tips på bra cykelstigar?

 
 

Nu blir det smoothies

  
Foto: © Tove Sandström


Vilket klipp vi gjorde! Hittade denna Kitchen Aidmixer på Cervera för halva priset! Så nu ska här drickas smoothies under våren och sommaren :)
Men kvällen till ära har vi spetsat bären med sprit och ska bjuda våra gärster på strawberry daiquiri, slurk.

Det blev ingen träning i dag. Har haft fullt upp med matlagning och handling. Men det känns som att det är helt ok, har en hel del träningsvärk sedan skivstångspasset igår. Kanske borde börja bli en mer frekvent besökare på just det passet. Problemet för mig är att jag går på så många olika pass och tränar i gymmet och cyklar och springer och...och...och så ibland går det lång tid mellan likadana pass. Men jag tycker det är roligare så, jag hinner inte tröttna och kroppen blir allsidigt tränad.

Nu ska jag hjälpa killen i köket med det sista innan gästerna kommer. Det blir trerätters med underbart vin och angenämt sällskap.

Helt klart får kvällsmaten idag MVG på alla plan.


Fredagsmiddag


Foto: © Tove Sandström

Kvällens middag blev lite i senast laget då vi farit runt och handlat inför kommande middagsbjudning.

Köttfärspaj blev det i alla fall som smakade ljuvligt :)

Börjar känna av dagens pass och kroppens behov av vila efter en hård vecka. Hade själv bestämt att lördag och söndag skulle bli vilodagar men för första gången någonsin blir jag ivägtjatad till gymmet i morgon av killen. Han har något fuffens för sig....kan handla om kommande födelsedag. Annars brukar det låta: Måste du, kan du inte vara hemma idag. Ibland kan jag, ofta inte :) Jag får göra något stillsamt i morgon ändå tror jag. Det får kanske bli en promenad eller joggingtur. Känns som det är viktigt att lyssna på sin kropp när den faktiskt "pratar" till en.

Pajen måste ha haft ett högt GI för jag blev genast godissugen efteråt vilket jag inte varit på hela veckan. Ändå gjorde jag degen på rågmjöl och hade vinäger i salladen. Kan inte det där vidare värst men det är i och för sig inget jag direkt står efter heller. Mina grundprinciper duger bra när jag följer dom ;)

Hepp, så vart köket städat medan jag skrev. I like:)






Imponerad

 
Foto: © Mattias Granberg

Jag tar tillbaka, jag kan inte säga att jag lyft skrot när jag i själva verket har varit på skivstångspass där vikterna är färgglatt gummidragerade. Körde 20 min kondition innan på crosstrainer för att mobilisera lite endorfiner. Tänk att det kan vara så jobbigt......Det där med skivstång tycker jag egentligen inte så mycket om, jag går för sällan för att ha kolla på vilka vikter jag ska använda och allt blir mest en röra känns det som. Men, men träningsvärken kommer komma som ett brev på posten i morgon och det tycker jag om!

Imponerad, JA! För ca 7 veckor sedan struttade det runt en höggravid tjej på gymmet. Tränade på som vanligt, kontrollerat och seriöst. Idag dyker hon upp på skivstångspasset helt återställd, dvs. fött barn för 5 veckor sedan (råkade jag höra) och är nu i full gång igen. För ca 3 veckor sedan såg jag henne med den lilla bebisen på ett annat pass...."mammapass". Imponerande måste jag säga. Så ska jag bli om jag blir mamma någon gång och givetvis ska jag ha en springvagn.

Nu ska jag svänga ihop en omelett med broccoli och knaperstekt bacon sen är det bara att ta tag i dagens alla andra måsten :)


Fick som jag ville :)

Nu blir det frukost, jag är såå hungrig. Måste betyda att jag åt för lite igår, inte bra. För att stilla hungern blir min traditionella gröt och äggfrukost perfekt!

Sa ju igår att jag kanske inte skulle hinna träna idag men att en joggingtur med killen var min B-plan. Frågade killen lite försiktigt innan läggdags om ett pass på gymmet gick för sig och han tyckte det lät bra och att vi skulle hinna med allt ändå, jippi!! Han får jogga själv och jag lyfter lite skrot:) Jogga har aldrig varit min grej ändå.

Nu godkänd frukost!


Lunchen får IG

Jag tycker om att planera vad jag ska äta och min grundtanke är mycket protein, lite långsamma kolhydrater och bra fetter. Många dagar går det bra men idag får lunchen underkänt. Det blev 2 dl Kelda mediterranean tomatsoppa och knäckebröd. Soppan var förvisso god men inte ok ur närings och energisynpunkt. Risken är överhängande att jag vill börja småäta om ett par timmar. Som tur är har jag minikeso på jobbet som jag kan blanda med apelsin och kanel. Tror det kommer bli min räddning. Middagen är planerad och godkänd :)

Nu ska tvätten hängas, sen jobbet!!

09.21 och dagens utmaning är avklarad

Underbar start på dagen. Gick upp 06.20 laddad för dagens spinningpass. Med en tallrik gröt i magen staplade jag glatt iväg till gymmet. Tidiga mornar är det ju inte direkt rusning, tror vi var 7 tappra på plats så idag hann jag få min favoritcykel, det betyder mycket för att passet ska kännas bra. De sista två passen har jag fått nöja mig med en cykel på rad två utan tillgång till spegel. Att kunna se sig själv under passet gör mig mycket mer laddad och jag orkar ta i till 110% stället för 100% :) Träningsvärken sedan tidigare i veckan var som bortblåst efter uppvärmningen.

Passet innehåller bra gammal 70 till 80-tals disco som i alla fall gör mig på riktigt bra humör. Musiken gör allt (och cykeln förstås). Dålig musik på ett spinningpass är förödande för motivationen.

Väl efter passet pustade jag några minuter i bastun. Jag har gjort så en morgon förut och det är verkligen skönt. Basta och bli av med lite gammal hud....fy det lät otäckt, men skönt var det! Den stora fördelen på morgonen är att man får ha bastun helt för sig själv, ingen trängsel då inte.

Såhär en stund efter träningen känns det som att endorfinerna sprutar. Och vad tycker ni? Men är det inte så att ju större ansträngning desto högre mått av välbefinnande efteråt. Alltså: det är värt att slita sig ur den varma sängen tidigt på morgonen och ta ut sig rejält för att sen få den bästa belöningen!

Dagens minus: Vi har inga ägg hemma. Ägg är min absoluta favoritföda både innan och efter träning och som mellanmål under dagen. Hade vi haft ägg skulle jag istället för att ta dom till gröten idag (som jag brukar) ta dom som mellanmål efter träningen. Nu får jag nöja mig med makrill......

Nu som sagt makrillsmellanmål. Och eftersom att det är fyra timmar kvar tills det är dags att åka till jobbet hinner jag nog städa lägenheten och kanske ta en avkopplande promenad :)

Hur jag ska få till det med träning imorgon vet jag inte. Vi har en hel del att göra men min plan är att ta med killen på en joggingrunda åtminstone. Hum, fast jag skulle egentligen vilja köra lite styrka, men ok, det kan inte alltid bli som jag vill, jogga är gott nog :)


Endorfiner – min anledning till fysisk utmaning!


Foto: © Mattias Granberg


RSS 2.0