Perfekt start på dagen!Nämen, klockan är bara 09.07 och jag är nytränad och mätt efter en god frukost. Vilken bra start på dagen! Jag var en av två som stod och hängde på låset. 06.59 loggade jag in mig i gymmet. Idag blev det ett riktigt bra och varierat pass om man säger så. Jag gick inte strikt efter mitt schema utan valde och vrakade bland mina favoritövningar.

Väl hemma igen åt jag min traditionella frukost, gröt och 2 kokta ägg och av någon anledning blev den sååå god. Gröten blev perfekt saltad med perfekt antal russin i och äggen blev härligt mjukkokta:) Det kallar jag vardagslyx:)

Nu ska jag förbereda mig för minisemester och vänta på att min älskling kommer hem från jobbet. Sen drar vi!!


Det blev ju bra ändå!

Med fullpackad väska begav jag mig 09:45 till gymmet. Jag skulle träna och basta var det tänkt men icke sa nicke, gymmet var fullständigt igenbommat så jag fick snällt vända om och traska hemåt igen. Typiskt, jag som var så laddad, luften gick bokstavligen ur mig.

Men väl hemma svidade jag förstås om och begav mig ut på en joggingrunda. Inte så tokigt det heller med tanke på det vackra sommarvädret. Ca 8 enträget joggande km blev det, underbart. Jag tycker det känns som det hänt något med min kondition, det går så lätt faktiskt och är så skönt. Tidigare har det mest varit jobbigt, och skönt när det varit över liksom. Nu är det skönt under hela tiden. Jag tycker ju det är lite märkligt då jag de senaste veckorna hållit till i maskinerna på gymmet. Men kanske är det just det som gjort det, lite mera muskler och ett par veckors vila från ren konditionsträning. Kul!

När jag kom hem klickade jag in på Friskis & Svettis hemsida för att kolla öppettiderna för imorgon. 07:00 öppnar dom vilket är bra. Då hinner jag träna innan sambon kommer hem vid 09:00, sen ska vi nämligen åka på minisemester till Pappas sommarställe i närheten av Torekov.

Men det jag skulle säga var att då jag loggar in på Friskis hemsida möts jag av rubriken "Bli hög på gräs i sommar", är det inte dumt? Att köra någon slags "drogflirt" för att locka medlemmarna till utomhusjympa! Det finns väl ändå många andra sätt att formulera sig på som inte kan misstolkas. Jag skickade iväg ett mail om min synpunkt till dom så nu får vi se vad/om de svarar.

När jag gjort det ser jag i högerkolumnen att det står "Hur tänkte du nu" där "generalsekreterare Anna Iwarsson berättar att tanken med rubriken är att den ska väcka intresse för sommarjympan som tilldrar sig utomhus.  Att folks skulle kunna göra en koppling till droger avvisar Iwarsson och menar att det är osannolikt att någon som besöker Friskis & Svettis hemsida skulle dra den slutsatsen."( http://web.friskissvettis.se/)

Uppenbarligen är det fler med mig som reagerat och att folk inte skulle göra den kopplingen har så vitt jag kan se Anna Iwarsson fel i.

Tack och hej leverpastej :)


Back on track

Joggingturen gick sååå bra! Helt klart över förväntan. Möjligen berodde det på de senaste dagarnas ökade kolhydratintag. Man känner det ibland när man legat lite lågt på kolhydrater att man faktiskt behöver en del. De små rackarna bidrar ändå till viss ork får jag säga. 

Efter en så bra runda känner jag mig nu träningstaggad igen vilket jag är tacksam för!

I morgon blir det ett riktigt masssivt pass i gymmet som enligt planering ska avslutas med bastu och tvagning. Bort med den gamla glåmiga huden och fram med den spänstiga :)


"Jag vill springa, jag är inte trött"

Eller lite kanske, eller rättare sagt mitt blodsocker har lekt fritt fall och uppskjutet under två dagar så jag känner mig skapligt håglös och oinspirerad. Det är samma visa varje gång, två dagars "är vad som bjuds utan förbehåll" är rena döden för träningsinspirationen. Jag som älskar att träna, utmana mig fysiskt och ligga på en jämn blodsockernivå blir som förbytt av allt annat. Helt plötsligt tänker min hjärna: Skit i att träna, ta en pralin till, det är ändå ingen idé osv.....vadå ingen idé, jag vet inte ens vad min hjärnan menar med det. Fy skäms på den........

Nä nu är det dags att ta kommandot igen! Jag ska ut och röra på mig, på hela mig, jag ska springa! Det kommer att bli så skönt och jag längtar verkligen till att vara tillbaka hemma igen, svettig och välmående!

I förrgår föresten hade jag en så skön träningsstund. Jag kilade iväg till gymmet på lätta ben och körde ett rygg och axelpass. Direkt efter det mötte jag upp sambon och vi tog en sväng i skogen på våra cyklar, ca 13km. Grymt! Så skulle alla dagar vara :)

Tjingeling!


Magträning är som tandborstning

Jag börjar alltid i samma ände. När jag borstar tänderna börjar jag på samma sida varje gång vilket resulterar i att jag mot slutet av tandborstningen är lite lagom uttråkad och börjar slarva. Det blir ju då alltid på samma tänder det slarvas. (eller, jag slarvar faktiskt inte på riktigt men jag tänker alltid så) Och varje dag tänker jag att, imorgon ska jag börja åt andra hållet.

Samma sak gäller magträningen. Jag avslutar alltid med magövningar, när jag är helt färdig efter att gått igenom allt annat i programmet. Och vad resulterar det i? Jo, förstås att det blir mindre effektiv magträning. Och varje pass tänker jag att, imorgon ska jag börja åt andra hållet.

Det som dessa moment också har gemensamt är att jag dag efter dag tänker på detta utan att göra något åt det. Dvs jag börjar aldrig åt andra hållet som jag tänkte dagen innan. Snacka rutinmänniska......

Men nu, när jag delgett er detta kanske, kanske kommer jag då att känna lite mer "press" på mig att faktiskt göra slag i saken.

"Plötsligt händer det", ni vet :)

Ljummen pasta med pepparrotslax och äppelrivI denna ljuvliga pasta hade jag:

Kallrökt lax
Vitfiberpasta
Turkisk Lättyoghurt
Pepparrot på tub
grönt äpple
Majonnäs
salt och peppar
Citron

...och så här gjorde jag:

Jag blandade yoghurten med lite majonnäs och pepparrot, kryddade med salt och peppar och tillsatte finhackat äpple.
Kokade pastan enligt anvisning. Därefter rörde jag samman den något avsvalnade pastan med yoghurtröran.
Hällde upp pastan på en tallrik och placerade laxen ovanpå. Slutligen rev jag det av äpplet som var kvar, ca ett halvt. Malde över salt och peppar och pressade en gnutta citron.

Mycket gott och superlätt!!

Kärlek, sol, kungligheter och trance

I lördags tog jag och min kärlek tåget upp till Stockholm, egentligen inte pga. det stora bröllopet utan för att hämta vår nya bil och passa på att hälsa på en god vän. Fast när bilaffären var avklarad och vi tagit oss in till stan för att möta upp vår vän hamnade vi förstås, oundvikligen mitt i kärleksmyllret. Och väl där är det klart vi passade på att försöka få en flukt av bröllopsparet när de åkte genom Stockholms gator. Vi lyckades sådär.....som så många andra:)

Vad vi däremot lyckades med var att se och höra talet Prinsessan höll till folket från slottet. Det var fint, riktigt fint. Jag och kärleken stod väl och blev aningen smittade av all kärleksyra och helt plötsligt hörde vi en röst bredvid oss som sa: Är ni nästa Viktoria och Daniel-par eller? Vi fattade först inte alls. Ja, Ni verkligen strålar och ser så kära ut! säger hon då. Gud va kul att höra, en helt främmande människa som uppfattar något man bara tror man känner själv. Det värmde, och vi strålade om möjligt ännu starkare :)

Middag avnjöts på Rival och kvällen avslutades med 3 timmar Trancemusik som spelades av duktiga (vad jag förstod) DJ:s. Ok, måste erkänna att det där strålandet avtagit en del när klockan närmade sig 02.30 och det återstod 30 min av konserten......ja, ja.

Sammanfattningsvis var det en toppenskön dag och kväll som jag kommer att minnas. Och det positiva med den långa konserten på slutet var faktiskt att det bara blev ett begränsat och tidigt intag av alkohol vilket gjorde att träningen gick hur bra som helst på söndagskvällen:) I Like!


Man måste ju börja någonstans....

Jag skulle gärna ha lite mer kött på benen innan jag anmäler mig till Paulúns kostrådgivnings utbildning så nu har jag bokat möte med skatteverket ang. hur man går till väga för att starta eget. Man måste ju börja någonstans vilket dessutom är det gratis :). Spännande!

Nu ska jag åka till jobbet och vänta in "svårt att sätta sig på toalettstolenträningsvärken". Dvs. jag har kört ett benpass på gymmet.Nuggets....

Nu har jag klarat av High Chaparral! Det var välan mysigt och trivsamt men inte högsäsong direkt. 

Och vilken mat.....jag hade mina farhågor innan vi åkte och dom är klart besannade. Min nödproviant har kommit väl till pass, Kesella, äpplen, nötter och en (vilket jag inte brukar äta, måltidsbar). Jag har också ätit kycklingsallad vilket kändes sådär, en sådan där pizzeriasallad ni vet.....

Men det roligaste och faktiskt knäppaste också, jag erkänner, var när vi åt på ett litet hamburgerhak. Jag valde efter mycket om och men inne i huvudet, Nuggets. Efter att ätit en halv upptäckte jag till min stora glädje att frityrsmeten var riktigt lätt att peta bort, nästan som att det var meningen. Så det gjorde jag på var och en, petade fram små gråa gummibitar till kyckling. En av killarna som satt med som jag jobbar med kollade lite skeptiskt på mig. 

(Till saken hör att han behöver få hjälp med att lära sig vad som är socialt gångbart och inte så vi i personalen säger ofta till honom: Sådär är inte lämpligt att göra, andra människor kommer att tycka att du är konstig om du gör så osv, osv..) 

Efter någon minut säger han: Vet du?, det där tror jag andra tycker är konstigt!

Jag kunde ju inte annat än att hålla med faktiskt. Där fick man! :)

Sen gick vi och tog en glass, hahaha!!


Min kille är bäst, ingen protest:)


Hjälp, jag drunknar i testoseron!

Ja, på riktigt, det var verkligen så det kändes, att jag höll på att drunkna i testosteron när jag var på gymmet! 

Sist jag var och tränade kände jag att det är närmast en meditativ känsla att vara på gymmet och träna styrka. Man släpper liksom alla andra tankar och bara är i nuet. 

Men idag, herre gud! Hela gymmet fylldes av ett gäng på ca 7 testosteronfyllda killar i nedre medelåldern som stod och skrek på varandra, 7 stycken i en klunga!! Det var inte nådigt och långt ifrån meditativt kan jag säga, i alla fall för min del. Det var hemskt. Jag har full förståelse när man tränar två och två och kanske tre och tre till och med, att man peppar varandra och brölar lite. Men det här var något helt annat. Nu ett par timmar senare har frustrationen börjat lägga sig men jag hoppas verkligen att jag inte råkar träna när dom är där igen. 

Min gamla handledare Calle skulle sagt: Vad är det hos dig som gör att du känner sådan frustration och aggression i kontakten med dessa killar? Och ärligt talat, jag har försökt att förstå det men inte lyckats....ska fundera vidare så kanske man lär sig något om sig själv. 

Imorgon ska jag åka till High Chaparall med jobbet. Jag har lite grubbel om hur jag ska klara att hålla kosten men jag ska i alla fall ladda matsäcken med bärkesella, äpplen och kanske ett par ägg. Sen får jag försöka välja sallad framför pizza som jag kan tänka mig att det blir ett par stycken av för dem andra. Lite nötter får också åka med som akutkost.


Åter på onsdagkväll!

Kommer visst aldrig iväg....

Nu har jag gått med träningskläderna på sedan elva i förmiddags. Klockan är 14.42 och jag är fortfarande inte på gymmet. Det kommer hela tiden saker emellan och mitt i allt blev ju klockan dags för lunch också.

Dagens lunch blev en "kulinarisk" tonfisk och äggtallrik spetsad med pepparrot:)

Inte nog med att jag aldrig kommer iväg, när jag skrivit klart detta inlägg nyss försvan det.....! Så det här är andra försöket......suck

NU ska jag nog komma iväg i alla fall!
Hej så länge!

Blödande muskler...

Japp, idag känns det som att benen blöder...det är gött det :)

Ingen träning idag pga BILKÖP!!!! :)


Skakis...

Nu har jag gjort ett benpass i gymmet, första på länge! Det är häftigt med benpass tycker jag, man blir aldrig så skakis som efter ett bra benpass. Något annat som också är häftigt att se är alla duktiga tjejer i gymmet. Tjejer kör så noggrant och systematiskt för det mesta, sällan man ser killar köra lika noggrant faktiskt. Själv ligger jag nog lite mittemellan, jag har väl aldrig egentligen varit ett fan av strikt noggrannhet, men det funkar ändå. Jag är en typisk 2:a eller 3:a, aldrig tillräckligt hängiven för att vinna men oftast snudd på..... Tröttsamt.

Nu ska jag dra iväg till jobbet, kommer hem i morgonbitti. Laxomelett och lingonkessella nedpackat.Och nu blir det studentfirande!

Nu bär det av till Nyköping för att fira syster som tar studenten. Jag har hunnit byta om ett par gånger, men har nu bestämt mig för viken outfit jag ska ha. För säkerhetsskull tar jag med ett alternativ så jag kan byta under dagen om jag vill:)

Jag hoppas att hinna i tid till "utspringet", efter det ser jag fram emot mammas buffé. Buffén tillagas alltid under kaos men brukar bli svårmotståndlig i slutänden.

Det är ju F*N att dom har gräsmatta och att det regnar idag, det ställer till skovalet!

                                                         

Men allvarligt

Det skulle faktiskt vara så roligt att utbilda sig till Kostrådgivare. Jag har gått och funderat på det ett tag och blir lite pirrig när jag tänker på det. Idag har jag sökt runt lite och kollat vad det finns för utbildningsalternativ. När jag kollade vad högskolorna har att erbjuda så upptäckte jag att jag redan sökt en kurs till hösten som heter Hälsopedagogik, 15p, så det är ju klart i rätt riktning :) Och när jag ändå var inne i söktsystemet sökte jag Hälsopedagogik 1, 30p, i Stockholm också, sen anmälan, men ändå.

 

Ett bra men dyrt alternativ skulle ju vara att gå Paulúns kostrådgivarutbildning. Jag har mailat lite frågor till dem. Hoppas dem svarar snart!

 

Har någon där ute något tips?

 

Förövrigt tror jag att jag skulle ha nytta av kurserna Socialt Förändringsarbete, Pedagogiskt ledarskap och Det professionella samtalet som jag läst tidigare.

 

Ett av skälen till att det skulle vara bra att jobba inom området är att min stackars familj kanske skulle slippa höra mitt prat om kost, träning och balans om jag fick lite utlopp för det på arbetstid. Ett annat är förstås att jag känner en stor lust i att motivera, inspirera och ge människor kunskaper dem inte haft tidigare som skulle hjälpa dem till att nå sina personliga mål.

 

Den som lever får se och tills dess är det roligt att fantisera!


Endorfinens kostrådgivning&inspirationskälla

Mitt framtida företagsnamn :) Vad tror ni om det?


Manisk? Jag? nej, nej bara intensiv i tanken just nu:)

Mätningen avklarad med förväntat resultat

Nu är det äntligen gjort för den här gången! Mätningen är avklarad med förväntat resultat. Jag har sedan den 27/4
gått ner 2 kg i fett vilket jag tycker är en långsam men stabil viktnedgång. I muskelvikt står jag kvar och trampar på +-0. Inte så konstigt med tanke på att jag valt att vara ute i det vackra vädret och flåsa istället för att gå till gymmet.


(klicka för att se större)

Nu har jag 6 veckor på mig att öka i muskelvikt, för det vill jag ju också. Vi får se hur det går. Eller föresten, vad då får se? Det är klart att det kommer gå bra om jag bestämmer mig...och vadå "om"? Jag har ju bestämt mig!


En glädjande nyhet från Träningscoachen var att dom ska byta till större lokaler och ev. när dom bott in sig anordna små nybörjartävlingar med inriktning på bodyfitness men också lite allsidig träning om jag förstått det rätt. Det kan bli kul. Tror jag ska ställa upp! Då har jag i alla fall ett bra mål att sträva efter och det kan jag faktiskt behöva!

För att komma till Träningscoachen, klicka!

Vilket bra tillbehör!!

Nu har jag kommit på ett nytt kycklingtillbehör, nämligen Currykesoblandning!

I blandningen hade jag:
Keso
Småtomater
Russin
Naturella jordnötter
Curry Vindaloo (lite strkare, mycket godare)

Det blev ett smakfullt alternativ till kolhydratrikare tillbehör :)

Jag gjorde det....

...bet i det sura äpplet och "hängde i hornen", ni vet:) 

Jag har idag bokat in en tid för kalipermätning på Torsdag, NU på Torsdag! Först bokade jag in en tid nästa vecka med hopp om att hinna få ett bättre resultat men kom sen på att jag inte kunde då, så det var bara att boka om.....Och nu knappt två dagar innan känns det ju inte direkt som jag kommer att kunna påverka resultatet ett endaste dugg faktiskt...

Men, men, när ni läser det här kanske ni uppfattar det som att det här är hela världen för mig, men det är det faktiskt inte, inte riktigt hela i alla fall. Det är mest på skoj och ett litet kvitto på om jag legat på latsidan eller faktiskt fått balans i kost och träning. 

Men ok, lite orättvist tycker jag allt att det är att en annan måste kämpa som en dåre för att hålla en ok form medan andra på något märkligt vis är födda med en.

Nu är det God natt för min del. Hoppas jag får sova hela natten (jobbar ju trots allt)!


6 km senare....

Morgonen startade med en 6 km joggingtur. En riktigt skön sådan faktiskt. Och nu 6 km senare känner jag mig redo för dagen. Har precis börjat fixat i ordning lunch för kommande dygn på jobbet. Men det är ju sjukt, än så länge har jag fem olika lådor och då är inte frukost och mellanmål färdiga!!

Och det är nu jag ska ta tjuren vid hornen och bita i det där sura äpplet, hade nästa förträngt. Dags att ringa Coachen.....
Och föresten...träningsvärken sitte på rätt ställen idag! Det vill säga runt skuldror, axlar och rygg. Älskar träningsvärk!

Vånda!

Idag har jag fått hem 4 nya kg proteinpulver! Så nu klarar jag mig ett tag framöver. Jag väljer alltid chokladsmaken och har faktiskt vant mig och tycker nu för tiden att det är riktigt gott. Speciellt efter ett bra pass i gymmet som det blev idag. Jag körde igenom mina favoritmuskler axlar och rygg och lite mage förstås.

Dessutom hittade jag på en ny övning. En kombo för axlar, skuldror och svank kan man nog säga. Utgångsläget är som vanlig ryggresning på matta. Fatta en hantel eller viktplatta i varje hand som du håller framför huvudet med sträckta armar. Därefter låter du båda armarna röra sig ned mot vardera höft samtidigt som du gör en ryggresning. Återgå till utgångsläget genom att föra armarna tillbaka i likadan rörelse fast uppåt huvudet.

Vi får väl se imorgon om jag får träningsvärk där jag tror. Det kändes väldigt bra i alla fall:)

För övrigt har jag hela dagen gått och dragit på att ringa till träningscoachen för att boka tid för mätning. Jag har till och med stått med telefonen i handen och numret uppslaget och sedan bara låtit bli att ringa. Anledningen är ju förstås att jag är rätt bekymrad över vad mätningen kommer att visa. Förmodligen kommer den att visa att jag har ätit fel eller åtminstone slarvat en del, och tränat mer kondition än styrka. Det var ju inte riktigt min plan då jag gjorde första mätningen för ca 5-6 veckor sedan. Men, men jag ska ta tjuren vid hornen i morgon och bita i det sura äpplet samtidigt.....Ibland kan det ju faktiskt vara så att kroppen har omfördelat en del utan att man känner det så tydligt. Det har hänt mig förr, men nu vågar jag inte riktigt hoppas på att det är så. Fortsättning följer……


Äppel- och kanelkeso med nötterDet här mina vänner är ett riktigt gott och nyttigt mellanmål!

Jag blandade:

Äppelbitar
Hackad mandel
Hackade valnötter
Kanel
Några droppar honung (går bra att utesluta)
Keso

Perfekt mellanmål innan ett träningspass!

Underbara dagar tre....

Nu undrar ni förstås varför jag inte skrivit och jag kan meddela att det beror på att jag haft en helg fullspacklad med trevligheter. Jag kommer inte att kunna beskriva allt med ord bra nog för att ni riktigt ska få känsla för hur jag haft det men jag kan säga så här:

Fredag: Campade tillsammans med bästa sambon intill havet utanför Nyköping. Grillade och myste hela kvällen och sov för första gången i vårt nya stora taktält!

Lördag: Packade ihop campet efter en skön natt i tält. Man sover alltid bäst i naturen :) Hälsade på mamma med familj en snabbis för att sedan sladda hem till pappsen. Duschade bort naturen och svidade om till Jesus Christ superstarmusikal som mina små systrar deltog i. Dom är så duktiga! Tillbaka hos pappa igen lagade vi (syster med sambo, jag med sambo och pappa) mat, åt och umgicks hela kvällen. Räkor i het sås, slurp! Måste lägga ut recept åt er på det framöver. En höjdarkväll!

Söndag: Vi skulle som hastigast svänga förbi mamma innan hemfärd men blev kvar på gården till sen eftermiddag. Jag har gått barfota på småsten, klippt gräs och njutit av solen medan min andra hälft blev involverad i renoveringsprojekt på gården av mammas andra hälft . Det är hög mysfaktor på det! Kvällen avrundades med lång promenad längst stadens å. 

Ja, ni hör ju, man kan inte ha det mycket bättre!!


Svårt att motstå

   

Igår njöt vi av årets första, tror jag....riktiga grillmiddag! Jag hade jobbat hela dagen och kom hem ovetandes om kvällens upplägg. Jag hade ju i min tanke trott att jag som vanligt skulle utföra någon form av träning men icke. Allt var handlat och förberett så det var bara att starta (marinera briketterna och få fyr på kalaset) grillen. Underbart gott blev det! Till förrätt mozzarella och tomatsallad, en klassiker som alltid smakar lika bra. Efter det grillad kyckling, haloumi, bakpotatis och krämig rödlöksdressing. Och sist men inte minst så slog vi till på en äppelpaj. Lite svårt att motstå ett sånt kalas! Åh så skönt det vara att sitta under parasollet och njuta av varandra, sommaren och maten.

Nu är jag nyhemkommen från gymmet, japp, jag släpade mig dit. Jag har ju under dom sista veckorna framförallt tränat ute och jag måste säga att det tog emot att gå in i gymmet när solen sken som aldrig förr. Men efter en stunds träning så hade jag glömt solen (tur att det inte finns fönster i gymmet) och hunnit bli varm i kläderna igen. Ett styrkepass blev det med fokus på de flesta musklerna ovan midjan :) Avslutade med lite pulshöjande intervaller på en av de "fördummande" men effektiva konditionsmaskinerna:)

Imorgon hoppas jag på ett långt cykelpass i solen:)


RSS 2.0