Sega chokladmaränger



Wow vilka Maränger!! Vi utgick ifrån Leila Lindholms recept på Recept.nu

Till marängsmeten:
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke
  • Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  • Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  • Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  • Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten

Det kan tyckas lite krångligt med det är väl värt mödan och visst blev dom fina!!?


Kommentarer
Postat av: Susanne

Maränger ska vara seeegaaa... då är dom som godast! :P

2010-07-13 @ 12:06:20
URL: http://zuzibuz.blogg.se/
Postat av: Jenny

Är det vad som kommer bjudas på till dessert imorgon;-)

2010-07-13 @ 21:56:54
URL: http://corneliahuss.blogspot.com
Postat av: SuperSHEro

My god! Yummy!

2010-08-18 @ 00:35:10
URL: http://supershero.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0