Sega chokladmaränger

Wow vilka Maränger!! Vi utgick ifrån Leila Lindholms recept på Recept.nu
Till marängsmeten:
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
- Sätt ugnen på 150 grader
- Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke
- Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
- Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
- Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten
Det kan tyckas lite krångligt med det är väl värt mödan och visst blev dom fina!!?
Kommentarer
Postat av: Susanne
Maränger ska vara seeegaaa... då är dom som godast! :P
Postat av: Jenny
Är det vad som kommer bjudas på till dessert imorgon;-)
Postat av: SuperSHEro
My god! Yummy!
Trackback