Helgens "träning": Bugg!

Idag blev det bara en lång, raskt kvällspromenad. Känner mig rätt mör efter att avslutat ett dygns jobb och en innehållsrik helg vilket också är anledningen till att ni inte fått något nytt att läsa. Fredagen var det ju middag hos systeryster som jag skrev tidigare. Mycket trevligt, vi blev kvar till långt in på småtimmarna. Lördagens aktiviteter bestod i hårklippning, stadsrännande och slutligen 30-års fest för en bekant.

Festen var kanontrevlig och jag njöt i fulla drag av att socialisera med massa nya härliga människor. Och som vi dansade, i flera timmar känns det som. Den ena buggen efter den andra med frekvent ökning av olika snurrar i högre och högre svårighetsgrad allt eftersom att stämningen steg :) När det började ljusna gick vi möra hemåt. En promenad på säkert en timme. Vilken toppenkväll! Och att gå hem när det ljusnat i tun tröja kan ju inte betyda annat än att sommaren är här!!

Nu, kycklingsallad!


Duracellen fungerade

     

Så var det passet avslutat, och vilket pass sen! Var ju lite lagom laddad innan, men av det märktes ingenting när jag väl var igång. .....Sprang ca 6 km med styrke- och stretchstopp. Kul som attan!

Nu middag hos systeryster och "sambostackaren" :)

Laddad?...så där....

Molnen tonar upp sig, en frökuse med skinka har slunkit ned tillsammans med några munnar fil....Det är dags! Benen ska få gå eller rättare sagt springa....Min motivationsbild idag får bli duracellkaninen :)

Det här kommer gå bra!!




(Kaninen har jag lånat av Duracell.com)

Underbara Sverige!

Starten på min dag var så skön får jag säga! Gick upp vid 8.00, alldeles lagom med andra ord. När solen började värma tog jag och sambon våra cyklar och cyklade genom skog och mark, mellan blommande ängar och bredvid röda små stugor (med hög puls och mycket tryck på benen förstås:) ). Så ljuvligt! Jag älskar Sverige, ja, faktiskt det gör jag verkligen! Vi har ju en så enastående natur som vi dessutom får vara i nästan hur vi vill!

Efter ca 2,5 mil konstaterade vi att nästa gång får picknickkorgen följa med:)

Nu sitter jag här och ångrar mig!

Dagen har framförallt gått i bilens tecken. Hämtat på verkstad, lämnat på verkstad, hämtat igen. Fått bilen mer eller mindre utdömd. Lagning skulle överstiga bilens värde.....letat på blocket.....provkört hos försäljare....suck. Har bestämt att det ska bli en Saab 9-3 -03, beigebrun inom 4 veckor. Önska mig lycka till!

Har känt mig matt och håglös. Har inte tränat, bara gått fram och tillbaka mellan verkstäder. Har varit hungrig och när väl maten var avverkad valde jag att skippa träningen. Gud var jag ångrar mig!! Tittade ut nu och funderade på att sticka ut och springa, har träningspirr i kroppen...men alvarligt klockan är 22. Jag får vänta tills i morgon, men då, oj, oj!

Känner mig fortfarande matt och håglös. Ska äta björnbärskesella. Jaha...sambon serverade precis just nu banankesella istället...ja,ja


Underbar kycklingsallad!!



Jag älskar sallader i alla former och den här blev verkligen en hit!

I den här salladen svängde jag ner:

Stekt kyckling
Små tomater
Fetaost
Krossade linfrön
Isbergssallad
Vitvinsvinäger
Lite olivolja
Purjolök stekt tillsammans med vitlök, vitpeppar och salt

Ni måste göra, det är en order :)


Jag är tillbaka!!

Helgen har jag tillbringat i Oslo tillsammans med goda vänner, men nu är jag tillbaka! Jag har haft en så trevlig helg och njutit i fulla drag....!

....Fast det där med att njuta, jag vet inte riktigt...än så länge så förknippar jag njuta lite för mycket med att äta och dricka utan tanke och det blir faktiskt inte alltid så njutbart. Kontentan av det beteendet har dessvärre varit en hel del ont i magen och svullen av vätska, kolhydrater och fett......suck....Jag har mycket kvar att lära...

Kontentan blev också att jag innan dagens löpning får ur mig till sambon "Kom igen nu, så vi blir av med den här skiten" och med skiten syftade jag på löpningen....snacka om dålig attityd som knappast ökar motivationen :) Inte OK!

Men NU ÄR JAG TILLBAKA!! Efter en 50 min löpning/jogg så känner jag mig genast stark och fylld med endorfiner igen. Jag älskar den känslan!! Efter att spåret var avverkat gick jag igenom en massa "hemma på golvet klassiker" så som "kissande hunden" ni vet, och annat kul:)

Jag är stark, glad och älskar att träna!

Ps Jag har varit med och babblat i "Christer- din vän i etern", P3. Fredag 21/5 ca 14.14.....så går det när man är på roadtrip till Oslo, mer säger jag inte:) Ds


Nu är det så här....

.....att jag drar till Oslo en sväng över helgen för att förlusta mig i goda vänners lag!

Men på Måndag kör jag på som vanligt :) Det kan ni ge er på!!


I did it..och nu är jag såå glad :)

  
Vilket underbart träningspass det blev!

Joggade till backen som uppvärmning, sen var det bara att mata på:) Jogg uppför backen (eller åtminstånde till hälften, sen raska, starka steg resten) fem gånger. Efter varje gång sprang jag in på spåret på baksidan av backen för att sedan jogga uppför igen....jogg hem. Så skönt, och just idag kändes det som att jag kunde orka hur mycket som helst! Vilken känsla:) Totalt blev det ca 1 tim och 20 minuters intervall/pulspass

Forrest Gump som brukar dyka upp som min mentala förebild när jag joggar kom bara fram lite på avstånd för att sedan försvinna lika fort :) Det sägen en hel del tycker jag......

Nöjd!!

Pirr i magen :)

Har precis ätit en god frukost (gröt förstås och två ägg). Sitter och försöker planera dagen. Kiropraktorn ska besökas kl 15.00, direkt efter det jobb. Innan dess måste vi handla och förbereda inför vår lilla Oslovisit som går av stapeln på fredagmorgon. Jag tänker ladda med goda fiber- och proteinrika matsäckssmörgåsar för jag vägrar klämma en läbbig hamburgare på vägen! Vägkrogshamburgare är bara goda i fantasin och jag skulle vilja säga aldrig i verkliheten.

Så sitter jag här och funderar på hur jag ska få in och lägga upp träningen idag. I går kväll var planen att ta med gubben ut och jobba sig upp för stadens nu gräsbeklädda skidbacke. Det skulle vara ett inspirerande och motiverande pass tycker jag. Och ju mer jag tänker på det ju mer pirr i magen får jag! Älskar såna utmaningar! Kanke kan jag försöka hålla fast vid den planen och se till att vi hinner!

Om ca 4 timmar vet vi hur det gick!

Idag hände det!

Hej Bloggen!

Jag måste berätta....
Idag kom jag hem från jobbet framåt kvällskvisten. Middag hade jag ätit på jobbet och skulle väl egentligen bara ta min vanliga kvällskesella.......men vad händer?? Jag kokar te, och äter ett par smörgåsar (grovt bröd) med keso. Då tänker ni kanske förhoppningsvis att "det var väl inte så farligt" och nej, det tycker inte jag heller. Men vad händer sen.....?

Helt plötsligt utan någon som helst kontroll tar jag fram ca 5-6 smörgåsrån och ett tu tre har jag ätit upp allihopa väl bredda med Bregott (extra saltat givetvis)...Men va(!?) jag har inte tappat kontrollen på det sättet sedan jag vet inte när. Jag tycker alltid att jag äter gott och bra och dessutom ligger det en liten tanke bakom. Jag kan också välja att äta det som jag vet är lite sämre för mig men då är det ett aktivt val...men det här var något helt annat! Hjälp jag blev nästan lite rädd....

Jo, gott var det ju förstås, riktigt gott....så kanske var det värt det?

Nu ska jag sova på saken. Tur man kan skriva av sig:)

Godnatt bloggen och bloggdjungeln!


Jihaa!! Svidande magmuskler!

Nu har jag kört ett rygg, bröst, axel och magpass på gymmet. Bästa passet på länge....vänta nu skrev jag inte det häromdagen också?? Ja, ja...det är så många roliga och bra pass man gör:)

Idag kom jag på, en för mig ny magövning som framför allt stärker de inre bålmusklerna.

Så här gör du:

Sätt dig med rumpan på en halv balansboll
Lyft fötterna en bit från golvet
Placera händerna någonstans i brösthöjd 
Balansera

De stora musklerna håller formen medan de mindre musklerna håller balansen.

Så svidande jobbigt!!

Lycka till!




Jag går till gymmet istället....

Sädär ja, nu har det klassiska grötfrukosten landat i magen och jag är laddad för gymmet. Ibland, ganska ofta hör jag att man kan träna på fastande mage på morgonen bara men fyller på ordentligt efteråt. För mig skulle det vara en total omöjlighet. Jag är alltid riktigt hungrig när jag vaknar och måste ha nägot i mig fort! Detta trots måste jag säga, att jag äter ca 250g kesella kvällen innan!

På fredag morgon drar jag, sambon och en god vän till Oslo för att hälsa på några andra vänner så på ett sett har jag lite jag borde förbereda inför det men jag hoppas hinna med det framåt torsdagkväll. Känns ändå som jag vill hinna träna ordentligt nu i veckan eftersom att det kommer bli tre(!) dagars vila med god mat och dryck i helgen. Dessutom är det bara 2 veckor kvar till nästa mätning. Vilket betyder att jag egentligen skulle vilja köra lite extra strikt med kost och träning nu :) Det blir spännande att se resultatet efter 5 veckor!

Nu måste jag bege mig, börjar jobba kl. 12

Ugnsgrillad lax med potatissallad



Dagens middag blev Ugnsgrillad lax med potatissallad som vi åt under parasollet vid de nyuttagna utemöblerna :)

I salladen hade jag:

Små tomater
Paprika
Rödlök
Potatis
Isbergssallad
Citronoliver

Dressing:

Mellanfil
Lite Majonnäs
Salt, peppar

Laxen grillades i ugnen med salt, peppar och pressad citron

Som ni märker äts det en hel del lax här hemma, alltid lika gott!!

Årets första blodiga vurpa....



Då har det hänt! Lika sant som att solen lyser idag har jag åstakomit ett blodigt knä. Brukar man inte säga att såriga knän hör sommaren till?

Det var en vurpa som var lika förarglig som min första. Sladdade in på gårdsplan efter en timmes skön skogs- och landsvägscykling och han inte få loss båda fötterna ur tramporna. Hepp, så låg jag med bara knät i gruset under cykeln med åskådare och allt :) Jag får väl bjuda på den då, haha!

Efter lilla vurpan vad det dags att gå till kiropraktorn, något jag gör ungefär var 10:de år. Men nu var det dags efter två låsningar i nacken efter varandra inom loppet av två veckor. Det sprakade ordentligt i kotorna och tydligen har jag en överrörlig nacke som lätt låser sig. Men vad som är bra är att det är just styrketräning som kommer göra min nacke bättre!

Så pappa....jag vet att du nu tänker: "Jag har ju alltid sagt att det inte kan vara hälosamt att träna så mycket, höhö", men det är det!

Hallon/chokladkesella



Kvällens dessert blev en ny variant av kesella, nämligen den populära kombinationen hallon och choklad!

Jag använde till en portion:

200g kesella
50g hallon
ca 1 tsk hemmagjord chokladsås (se nedan)
några puffar kanel
Mixa

Till chokladsåsen:

Koka lika delar kakao, vatten och socker
en liten klick smör
några stänk salt
 

Måste säga att det blev över förväntan gott! Gillar i vanliga fall inte kombinationen med det här blev riktigt bra!

Perfekt när man vill lyxa till vardagen lite eller bara har helg helt enkelt:) 

Jag orkar inte!

Trött...Så är det faktiskt!

Jag har sedan igår sett fram emot att få ta en cykeltur eller gå på ett cirkelfyspass idag när jag väl kommit hem från 24 timmars pass på jobbet. Men på riktigt, jag orkar inte! Och så är det med den saken.

Ofta brukar jag släpa mig iväg ändå och väl på passet brukar jag ändå piggna till. Men idag tänker jag följa min känsla. Min kropp kanske behöver vila, det kan ju faktiskt vara så:) Och med tanke på träningsvärken som hållit i sig ett par dagar så kanske även musklerna inne i kroppen behöver lite tid för återhämtning.

Möjligen ska jag ta med mig sambon på en kvällspromenad lite senare, det får räcka.

Det bästa med att bestämma sig för att ta en vilodag är att jag kommer vara extra taggad på morgondagens träningspass:) Gött:)

Det är också väldigt skönt att bestämma sig för att vila fast jag rent tidsmässigt hade hunnit träna. Oftast blir mina vilodagar av just därför att jag faktiskt inte hinner av en eller annan anledning. Och det händer ju inte ofta då jag är en hejare på att prioritera, hehe.

 

Nähä gott folk, nu blir det söndagsmys i det här hemmet!


Vilket endorfinflow



"Flow är ett psykiskt tillstånd som uppstår då en person med tillräcklig medvetenhet ägnar sig åt en verksamhet med ett definierat mål. Flow beskrivs som en känsla av att ens förmågor räcker till för att klara den utmaning man står inför. Koncentrationen intensifieras, medvetandeheten ökar och man känner tillfredsställelse inombords." (wikipedia)

Japp, precis så skulle jag beskriva dagens träningspass!
 
Jag började med ca 50 min rygg och axlar i gymmet. Höll ett högt tempo för att hinna med att cykla också innan jobbet. Passet flöt på och pulsen låg på ett relativt jämt och högt tempo. Känslan när passet började lida mot sitt slut var "jag vill mera!". Tillslut fick jag stålsätta mig för att påbörja stretchen och slutligen lämna gymmet.

Väl hemma slank en banan och en proteinshake ned för att ladda om inför cyklingen. Solen verkligen värmde och svettdropparna ran när jag jobbade mig uppför i ca 1,5 km för att sedan fortsätta in på 5:an. Efter 5 km spåret vände jag om för att jobba mig upp för ytterligare 1,5 km. Totalt blev det ca 1 mil med mycket uppförslut.

Länge sedan jag kännt mig så tillfredsställd av ett träningspass faktiskt! Grymt!

Ny ska jag packa ihop för att bege mig till jobbet. Kommer hem imorgon eftermiddag, och då lutar det åt cykling igen eller kanske ett cirkelfyspass. 
När det lugnat sig på jobbet framåt midnatt ska jag ägna åt att plöja igenom gamla Fitness Magazine tidningar, alltid lika intressant :)


Gymma? cykla? gymma? cykla?


Om jag skyndar mig till gymmet nu och kör igenom rygg och axelpasset så borde jag hinna ut och cykla också. Ser ju ut att vara perfekt väder för det!

Träningsvärken i benen har ju inte riktigt lagt sig utan är fortfarande på nivån "svårt att sätta sig på toaletten" men det kanske känns bättre när man väl värmt upp musklerna lite :)

Attans vilket härligt väder!!

Hej så länge!!


Ugnsbakad Sesamlax på maffig salladsbädd



Jaha, då blev det middag idag med då!

Laxen penslade vi med sesamolja och dekorerade med sesamfrön.
In i ugnen ca 15 min, 200 grader

Till salladen använde vi:

körsbärstomater
sockerärtor
fetaost
avokado
sallad 
pressad lime
olivolja

Extra:

ugnsrostade morotsstavar
och purjolök

Super gott! och skulle jag vara en hejare på att räkna ut kcal skulle jag göra det...men matte har aldrig varit min starka sida så gott får räcka för mig!!

Träningsvärk någon? Jag bjuder :)

Herre min gud vilken träningsvärk gårdagens benpass har bidragit med! Det trodde jag väl aldrig att det skulle kännas såhär idag....igår gnällde jag lite på dålig muskelkontakt men det verkar ju som att det funkade ändå. Träningsvärken sitter Precis på dom rätta ställena så jag är nöjd J

 

Nu är jag precis hemkommen från ett arbetspass och föreslog en promenad för sambon för jag tror faktiskt jag skulle må bra av lite ”vila” idag….jaha…men då vill han förstås cykla…..undrar om mina ben pallar det??


Het kycklingwok



Idag var det ju så att jag "råkade" smita iväg till gymmet precis i matlagningstid så den här supergoda woken får jag tacka älsklingen för:)

Ingredienser 3-4 port:

2 kycklingfiléer skurna i bitar
2 pirri pirri
10 klyftor vitlök!!
3 morötter
15 cm purjolök
3 cm färsk ingefära
1 dl cashewnötter
några droppar sesamolja+
oilvolja att steka i

Här hemma serverades woken tillsammans med nudlar, japansk soja och sambal oelek

Med tanke på all vitlök, pirri pirri och ingefära blir ju woken rena förbränningsbomben eller vad tror ni? ;)

Mys på boll

Se hela bildenJag har en speciell förkärlek till att utföra övningar på medicinboll, ja det är faktiskt så. Idag körde jag igenom mitt benpass i gymmet men när det var avklarat så var jag bara tvungen göra lite "mysövningar" på boll också!

Kan hända att man inte direkt "bygger muskler" på en boll men man jobbar alldeles säkert upp en bra grundstyrka. Dessutom tycker jag att jag just på boll får extra bra muskelkontakt. Jag gjorde bland annat en övning där man har bollen bakom ryggen mot väggen, knäna i 90 graders vinkel och sedan rullar sakta upp och ned. Shit vad det svider i låren!!

Givetvis blev det också lite situps till att sluta av med :)

Nu blir det kycklingwok och filmkväll här hemma.

Hjälp mig välja färg, jag har fastnat i den Hexadecimala färgkodsdjungeln:)

Jag är i full färd med att ändra layoten på min blogg och har kommit en bra bit på vägen.

Nu undrar jag vad ni tycker att jag ska ha för bakrundsfärg.

Jag hade tänkt mig ljust orange.....

Välkommen in och rösta!

Min kära sambo är med i en fototävling för tidningen "Åka skidor". Han blir jätteglad om alla som ser detta går in och röstar på hans bild :)

Bara att klicka på bilden och lägga din röst!!

Rösta går att göra varje dag fram till den 15/5

Foto: Mattias Granberg

Fler bilder på vår gemensama blogg:




Blåbärskesella

  

Blåbärskesella                                              Före detta blåbärskesella

Jag har börjat med att alltid mixa min kesella med stavmixer. Smaken blir så mycket bättre än av att bara blanda med sked. I den här kesellan hade jag 100g blåbär och några "puffar" kanel. Kanelen förhöjer smaken och du behöver absolut inte blanda i någon otäck  (tycker jag) Fun light!

Nu blir det till att se lite nyheter innan ögonen går ihop.
Hoppas på lite träningsvärk i morgon!

Ädelostomelett, bästa snabbmaten!



Idag blev det ädelostomelett till middag, en riktig höjdare!

Omelett är ju så bra på det viset att man kan slänga i lite vad som helst. Just idag blev det ädelost och broccoli.

Så här gjorde jag:

Rörde ihop två ägg, broccoli, lite smulad ädelost
och en skvätt mjölk
Kryddade med salt och peppar
Stekte i lite smör

Serverade tillsammans med en stor tomat som bryter bra mot det lite salta från osten.

Nu är jag riktigt mätt och belåten :)

Kesella blir faktiskt inte bra i ugnen....

Axel/ryggpasset gick väl rätt bra trots 0 i motivation innan jag kom dit. Motivationen fortsatte ligga lågt under hela passet men tjurskalligheten tog över och när jag tränat färdig var jag i alla fall skakis i musklerna.

Väl hemma igen var det dags för lunch. Lunchen bestod av Torsk under kesellakaviartäcke, potatis och sallad. Jag kommer inte att lägga ut någon bild på rätten då den faktiskt inte blev vidare värst god. Kesella i ugn passar liksom inte tycker jag. Och nu har jag faktiskt gett det flera försök. Skulle tro att det beror på att fetthalten är så låg så det inte smälter på samma vis som tex Cream fraiche gör. Det blir mer bara som ett geggigt täcke. Dessutom blev det i alla fall idag en lite metallisk bismak, urk.


Däremot kan jag rekommendera er att göra torsk i ugn med Cream fraiche blandad med kaviar och kapris. Det är gott det!


Motivationen vart är du??

Två veckor har gått sedan min första mätning, tre veckor kvar till andra mätningen och jag känner mig riktigt dåligt motiverad......Blä, känns inte bra. Förhoppningsvis känns det bättre när jag nu väl pallrar mig i väg till gymmet. Planen är att jag ska köra ett bröst/rygg pass. Förhoppningsvis kommer jag känna mig stark efter tre dagars vila och få tillbaka motivationen på ett kick. Det borde bli så....brukar bli så......hoppas, hoppas....

Funderar på om jag inte skulle behöva lägga in lite mer konditionsträning igen. Nu har jag i princip bara kört styrka, kanske därför motivationen tryter. Jag har sagt det förut men säger det igen, ju högre puls desto högre endorfinutsöndring. Och det behöver jag verkligen!

Hoppas på lite fint väder så att jag kan sticka ut och cykla. Kan och kan.....det kan jag väl i sämre väder också men det ska vara trivsamt också.....kanke blir det en cykeltur till kvällen.

Näe.....nu segar jag ut på att ge mig iväg igen.....

NU gymmet!!!


Min 30års present från vännen Christel i bildform


Dagen inleddes med en underbart god frukost. Lägg märke till att jag inte sviker mitt morgonägg :)

Tanken var att vi skulle simmat i utomhusbasäng på ett av hotellen i staden men pga vädret blev det istället "Alice i underlandet" på bio i 3D version. Riktigt, riktigt coolt faktiskt!

Lite shopping han vi också med. Det blev dock ingen sommrig klänning utan en sjal. 

Dagens måltid förtärdes på restaurang Underbar. 14 libanesiska plockrätter att gotta sig i! 

Dagen avslutades på filmfestivalen för actionsport. Herre Gud vilka adrenalinstinna människor det finns! :) men kul verkar det :)

En mycket trivsam dag!! Tack Christel för allt!!


Vilken dag!!

Åh, nu är jag hemkommen efter en heldag i Stockholm!

Dessvärre ska jag stressa iväg till jobbet nu men lovar att lägga ut bilder och berätta när jag kommer hem från jobbet!

Dagen innehöll bland annat 3D bio, Actionsporternas filmfestival och Libanesisk mat. Underbart!

Längtar efter att träna!! Imorgon så.....

Ni kan se filmerna om ni följer länken nedan!

Det här med att blogga om träning...

Tanken med min blogg från första början var att jag skulle blogga om min träning och andra fysiska aktiviteter, men alvarligt talat, ser jag sanningen i vitögat så har det ju faktiskt främst blivit inlägg om mat och tips på mat.

Och det gör väl ingenting i och för sig. Frågan är om man då också kan dra slutsatsen att jag tycker att det är roligare med mat än med träning.

 

Sanningen är nog den att jag för det första älskar god mat och dryck, typ vin då ;) Jag tycker också väldigt mycket om att komma på och laga rätter som är både underbart goda och nyttiga. Det är lite av ett experimenterande som är väldigt spännande. Kolla min kategori ”Någonting att äta” så får ni ett litet hum om vad jag menar. 

 

Ibland läser jag på bloggar om hur vida man äter för att träna eller tränar för att äta. För min del är det lite säsongsbundet känns det som. Den ljusa tiden av året äter jag för att träningen ska gå så bra som möjligt medan jag under den mörka delen av året tränar för att äta i större utsträckning.

Fast den delen av året som jag äter för att träna är ju fortfarande kvalitén och smaken på maten det viktigaste. Och det går faktiskt att få till mycket god och samtidigt nyttig mat, mat som det är någon mening med helt enkelt.

 

Men för att återgå, tycker jag att det är roligare med mat än med träning?

Jag måste ändå svara nej och ja på den frågan.

 

Jag älskar att träna och vara fysiskt aktiv på olika sätt. Träningen får gärna vara varierad. För mig kan det vara allt från skidåkning, skogscykling, ren gymträning eller pass av olika slag. Samtidigt är maten ett stort inslag i mitt och egentligen i allas liv så det är ju inte så konstigt att det får mycket utrymme här på bloggen. Dessutom är det roligare tycker jag att kunna inspirera andra när det gäller mat än att tipsa om övningar i gymmet….(kanske för att jag är sämre på det), vem vet.

 

Nu ska jag och sambon njuta av att det är söndag. Framåt eftermiddagen åker vi till en god vän i Stockholm för att i morgon ha en heldag i stan som innefattar bland annat frukostbuffé, lite träning och Libanesisk middag. Kvällen avslutas med filmfestival som är inriktad på actionsporter och äventyr. Det ska bli grymt!

 


Och nu blir det filmkväll!



Efter en mycket god middag bestående av Fläskfilégryta med ädelost och ungsbakade potatisklyftor känns det inte annat än rätt att gona ned sig i soffan!

Måste säga att efter mer än en nästan två veckors kostschema med snålt om kolhydrater så satt grytan som en smäck. Det är inte riktigt fören man äter så där gottig mat som man känner av att man levt strikt tidigare på något vis. Underbart gott var det!

Kvällens film blir Solisten.....Sambon står och trampar :)

Önskar er en skön lördagkväll!



Två smakprov av 350 tagna bilder :)


Foto: © Mattias Granberg

Så ja, nu har vi varit och fotograferat i gymmet. 350 bilder blev det så det är en del att gå igenom :) Förmiddagen och dagen har ägnats åt att förstå hur man gör en snygg header och redigera bilder. Tror det kommer bli bra tillslut! Någon som har bra tips??

Ja, det är speglar till höger och vänster om bilderna....jag har onekligen rätt svårt att hålla mitt huvud rakt fram under såna förutsättningar. Kanske inte så konstigt att nacken låser sig ibland.....Måste skärpa mig på den punkten, haha.

Kul att ha lite formbilder nu. Det blir till att jämföra om några veckor :)

9.00 Lördag fotografering i gymmet :)

Och nu är jag så trött att jag måste gå och sussa kl. 22.30 en Fredag.....

Imorgon ska jag och sambon fotografera i gymmet. Bilderna ska användas till min header. Efter det blir det ett axel, rygg, biceps och tricepspass. Nice :)

Natti natti

Het kräftstjärtspasta


Foto: © Mattias Granberg

Fredagsmiddagen blev en Het kräftstjärtspasta som blev så god!

Vill ni veta hur vi gjorde??

ok!

Ingredienser till 2-3 port:

4 dl Fusilli Grande Vit fiber pasta
170 g Kräftstjärtar
1 Färsk röd chili
2 Vitlöks klyftor
½ Gul lök
1 Paprika
1 Tomat
1 brk Paprika/chili cream fraiche
Lite pastavatten
Salt & peppar

Koka pastan al dente+, stek den hackade löken, paprikan och chilin. Häll av pastan men spara lite av vattnet. Blanda i cream fraichen och de stekta tillbehören. Koka ihop någon minut. Rör ner kräftstjärtar och tärnad tomat. Toppa med purjolöken :) Njut! 

Friterad purjolök

Purjolöken är supergod och används här hemma som garnering till många maträtter. Strimla purjolöken, ca 7-8 cm långa strån. Stek hårt i olja. Dofta över med vitpeppar och salt. Låt rinna av på hushållspapper så de blir krispiga.

"Bananchok"


Foto: © Tove Sandström

Möjligt att det börjar spåra lite nu men här kommer ingredienserna!

ca 150g Kesella (givet :))
1 Banan
1 tsk Kakao (funkar säkert med chokladproteinpulver)
1 msk Lidels kvargyoghurt, vanilj

Det var gott om man är lite sugen på choklad. Men för egendel föredrar jag att blanda kesellan med bär so far......

Min definition av ensamhet fångad på bild...


Foto: © Tove Sandström

Kolla det här! Vilket stackars ensamt ägg det står kvar i kartongen...hur kan jag vara så tanklös att jag inte har köpt nya äggkompisar åt det sista ägget?...... 

......Men framför allt, hur ska jag kunna äta mina TVÅ standard ägg till frulle i morgon? Den ekvationen går inte ihop sig!

Har hur som helst varit och tränat nu. Tränade igenom hela kroppen om än med något splittrat upplägg. Jag fick helt enkelt köra på dom maskiner som var lediga så jag hoppade hej vilt mellan bröst, ben, axlar osv. Kabelmaskinen var lögn i helvete att komma åt. Den är upptagen hela tiden, gärna av lite större gäng 19 åringar.....Ja, ok, jag vet, det finns en till, men ok, jag vet inte riktigt hur den fungerar så jag håller mig gärna till den jag kan. Man vet aldrig vad som händer om jag ska på och pilla. Kan gå hur som helst faktiskt :) Dessutom vet jag att jag har en beundrare, eller inte beundrare kanske, men det är en där på mitt gym som jag vet tycker jag ser så duktig och ambitiös ut så jag vill ju inte sabba den bilden :) Oj, oj, oj han skulle bara veta haha...

Nu har jag klämt i mig lite torsk med potatis och rårivna morötter, urk. Det blev ingen höjdare faktiskt. Ser istället fram emot min kvällskesella som det ska experimenteras med idag!

Hoppas jag på lite ny träningsvärk till i morgon, fast lagom mycket för att kunna cykla förstås:)

Se you later ;)




Vad solen skiner, jag smiter in i gymmets mörka vrår :)

Äntligen hemma från jobbet! Har varit ute en del i dag så jag är allt lite rosig på kinderna och en och annan fräken (hur böjer man fräknar?) har dykt upp.

På väg hem fick jag ett efterlängtat samtal från Friskis som ger mig tillåtelse att fota en del i gymmet. Bilder jag ska använda till bloggens header är tanken. Så på lördag ska kameran och sambon med och fota :) Tack Friskis!

Nu ska jag köra igenom ett helkroppspass i gymmet tänkte jag. Den mesta träningsvärken är över och nacken känns mycket bättre. Idag har den behandlats med Ormsalva. Anledningen till att jag väljer att köra igenom hela kroppen idag är att jag kanske, kanske tänker "dissa" gymmet imorgon till fördel för fredagsmys hela kvällen. Eller om det är fint väder kanske få med sambon på en cykelrunda i skogen.

Senare i kväll ska jag testa en ny (för mig) kesellablandning som jag hittade när jag bläddrade igenom gamla Fitness Magazine tidningar tidigare idag, det blir spännande :) Bild och recept kommer!

Blåbärsdessert


Foto: © Tove Sandström

Äntligen dagens bästa mål! Idag har jag lyxat till min vanliga blåbärskesella en smula :)

Till 2 portioner

400g Kesella
150g Blåbär
50g Hallon
ca 2 msk Lidels kvargyoghurt m. vaniljsmak
En skvätt mjölk

Yoghurten innehåller 6,4% protein, 15% Kolhydrater och 0,2 % fett

Tycker det känns ok med tanke på att jag bara hade i 2 msk

Nu ska här smaskas :) 

Skön vilodag!

Har drönat här hemma hela dagen, kollat på Solsidan och myst med älsklingen. Men nu är det dags att åka till jobbet en sväng.

Imorgon blir det träning igen, ben står på schemat. Sträckningen i nacken börjar ge efter, efter behandling med Tigerbalsam :)

Tjingeling!

Välbehövligt men tråkigt

Ja, det är vila jag pratar om. Imorgon blir det vilodag för min del, välbehövlig sådan. Jag har träningsvärk i de flesta av kroppens muskler och en lätt sträckning i nacken som jag drog på mig under dagens axel och ryggpass. Träningsvärken lever jag gärna med med den där sträckningen känns retsam. Attans, sånt kan sitta i ett tag om man har otur.....

Det här med vila är inte precis vad jag föredrar, utan mer ett nödvändigt ont. Men i morgon ska jag försöka njuta av dagen då min kära sambo kommer hem efter att ha varit bortrest sedan i torsdags. Det får bli en lång skön frukost framför några avsnitt av Solsidan och sedan bara vara. Jag börjar jobba kl 15.00 så det blir ju lagom många timma att bara vara på. Underbart!!


Köttfärsbiff med hemmagjord klyftpotatis och Raod island dressing på yoghurt


Foto: © Tove Sandström

Vilken middag jag styrde upp!

Köttfärsbiffar:
Nötfärs
Ägg
Chili
Vitlök
Färsk timjan
Salt och peppar

Road island dressing:
Turkisk yoghurt 10%
Chilisås
Vitlök
Salt och peppar

Potatisen blev perfekt!
Den penslade jag med olivolja och kryddade med salt, peppar och vitlökspulver.
In i ugnen på 250 grader ca 15 min

Antagligen är det rent kostmässigt bättre med kokt potatis men va tusan, jag har följt kostschemat i det närmaste exempariskt i mer än en vecka så det här kunde jag gott unna mig!

Kom igen och besök mig nu då ;)

Äntligen har jag lyckats få en besöksräknare på plats! Efter att ha testat att klistrat in html-koden ett antal gånger på uppenbart fel ställen så lyckades det!!
Dessutom har jag registrerat mig på Bloggtoppen och Bloggregistret och fått dom länkarna att ligga på rätt plats!

F*N vad jag är bra! Det där med html är ju som grekiska för mig!

Nu är det dags att ta en dusch efter en lång promenad som inte alls var så skön som jag trott den skulle vara. Det blåste och var riktigt kyligt om nacken och huvudet. Skulle behövt pannband!


Kycklingfilé med fetaostbulgur och broccoli


Foto: © Tove Sandström

Dagens lunch blev en sån där "man tager vad man haver blandning" och jag måste säga att fetaostbulguren blev en höjdare!

Stek kyckling och koka broccolin, det vet ni hur man gör
Stek purjolök
Koka sedan upp bulguren
När det är ca 1 min kvar på bulguren ha i små tärningar av fetaost. Lagom när bulguren kokat färdigt har osten smält alldeles ljuvligt. Blanda i den stekta purjolöken och servera!

Bulguren tillsammans med osten påminner om risotto men blir förstås lite mer nyttig och GI-aktig.

Väl värt att prova!


Aldrig mer handsklös


Foto: © Tove Sandström

För ca 2 veckor sedan började jag lägga märke till att många i gymmet tränade med handskar. Det har dom förstås alltid gjort bara det att jag inte tänkt på det.

Jag tränade på som vanligt och irriterade mig över de små förhårdnader eller vad man ska säga att det blir i handflatorna efter vissa övningar.
Men så för ca en vecka sedan tog jag med mina handskar jag fått att cykla i egentligen. Jag var ytterst tveksam till om jag skulle välja att använda dom eller inte. Ärligt talat så tyckte jag att det kändes lite fånigt. Jag tänkte att det är väl bara dom där "proffsen" som använder handskar, på mig kommer det bara verka larvigt. Men jag slog ifrån mig dom tankarna och fokuserade på att det i alla fall ser snyggt ut (för det är ju viktigt, haha).

Jag måste säga att nu en vecka senare skulle jag aldrig träna utan handskar! Det är så skönt att slippa de där små förhårdnaderna i handflatorna! Och så är det ju snyggt också ;)

Nu har jag precis kört ett rygg, axlar och mage pass i gymmet med mina kära handskar! Det kändes bra måste jag säga. Jag la till lite övningar utöver mitt baspass så musklerna han bli ordentligt genomarbetade.

Nu ska lägenheten städas så att det är fint tills älsklingen kommer hem. Sen får det bli en långpromenad i det sköna vädret!



Från vältränad till dallrig :(


Foto: © Tove Sandström

(Från gårdagens promenad när jag fortfarande orkade....)

Näe vad trött jag är!

Började ju morgonen med ett benpass i gymmet för att sedan åka på P-möte trodde jag men det var visst handledning.

Planen var att ta en promenad när jag kommit hem men jag är helt slut. Har gått här hemma i lägenheten och tittat ut genom förnsterna lite då och då och tänkt "jag borde kanske", "går jag nu är jag hemma till Halv åtta hos mig", "en halvtimme är bättre än inget" osv. Men jag orkar inte!! Det är sant. Knappt jag orkar skriva det här ens......Dessutom har jag ont i benhinnorna sedan gårdagens promenad. Och det är väl mycket märkligt, jag tränar 5 dagar i veckan allt från spinning till styrka och ändå får jag ont efter en promenad....hum...

Ja, ni ser ju, det kommer ju bli att stanna hemma hela kvällen och bara lägga sig och dröna på soffan. Tur det är massa skräp på tv:n i kväll, Hollywoodfruar och annat smått och gott :)

Tror kanske tröttheten beror på lite kolhydrater så jag får väl kanske fylla på lite i morgon om jag inte blivit piggare. Men trots lite kolhydrater känner jag mig just nu som en uppsvälld jag vet inte vad. Känns inget vidare faktiskt. Hoppas det försvinner snarast. Märkligt hur man kan, eller iallafall jag gå från helt ok vältränad och fast till dallrig och rund inom loppet av några timmar......

Blä.... 

Tillbakablick


Foto: © Mattias Granberg                         Foto: © Tove Sandström

Nog för att det är vår nu men ni kommer väl ihåg den härliga vintern!

Vinterbilden är tagen i slutet av Januari när jag och sambon var ute och
pulsade i snön.

Det är vad jag kallar "pulsträning" det! :)


Pirrig som ett barn på julafton

...ska jag gå till gymmet och köra ben och oj vad jag ska köra! Har legat och väntat hela natten.

Kan ni känna igen känsla av att när man tänker på att man ska få träna dagen efter så känner man sig nästan lite pirrig och förväntansfull, som ett barn på julafton ungefär. Så är det ofta för mig och jag tror att jag gillar det :) Jag undrar om det kan vara så att kroppen börjar producera endorfiner hos mig redan vid tanken på träningen för att den liksom är så inställd på att träning betyder endorfiner.... Skulle det kunna vara så rent fysiologiskt eller kanske psykologiskt?

Nu har jag iallafall ätit lite frukost och ska bara låta den sjunka lite sen så är jag redo för ett tungt benpass!

Äter ni frukost innan morgonträning?

Jag läste någonstans igår en PT som menade att man inte behövde det. Jag är osäker om han då bara menade lättare cardioträning eller även tyngre styrketräning. För mig känns det som en omöjlighet att gå och träna utan frukost då jag alltid är hungrig när jag vaknar, trots 250 g kesella till kvällsmål.....

Efter träningen är det dags att åka på P-möte, man måste ju göra sånt också och så får hjärnan stimuleras lite med och det är ju bra! Efter P-möten är jag ofta lika trött i huvudet som jag är i musklerna efter ett pass. Det kommer bli perfekt med en lång promenad i kväll för att rensa huvudet! 

Ska ta ett snack med Träningscoachen

Dagen lider mot sitt slut eller iallafall så är alla viktiga saker avklarade, dvs träning, solskenspromenad, lunch och middagslagning, tvättvikning. Nu är det bara att luta sig tillbaka i soffan och njuta lite av Söndagkvällen.

Passet på gymmet gick bra men det är lite svårt att lyckas med superseten när maskinerna är upptagna. Men fy vad ovant det är att inte komma upp i puls så som jag brukar göra i och med att jag oftast kör kondition. Visst musklerna blir trötta men det känns som att någonting saknas.....Måste vänja mig vid det eller kanske lägga in lite pulshöjande stationer mitt i passet. 

Mitt program består ju i dagsläge bara av två delar, överkropp och underkropp i stora dag. Tror jag skulle vilja dela upp det lite mer så att man kanske kör flera övningar för överkroppen och då delar upp det på två pass istället för ett. Eller att man lägger in flera övningar för över respektive underkropp på befintliga pass. Hum, måste prata med coachen om det och det där med pulshöjande stationer.

Nu blir det tonfisksallad, alltid lika gott!


Älskar Solsidan (och ägg)

Typiskt att det ska vara så fint väder just i dag! Jag har nämligen fått alla avsnitt av Solsidan idag och kan inte riktigt slita mig. Finns viss risk att en del andra saker får vara så vänliga att vänta, tex solskenspromenad och viktiga-papperskrivning.
 
Till gymmet ska jag pallra mig framåt 15.30 då det finns instruktör på plats, alltid bra om man vill fråga om något. Känner att det får bli till att köra igenom hela programmet idag. Fast det bästa skulle ju kanske vara om jag gjorde ena delen så bra att jag inte orkar med den andra. I sånt fall finns det ju alltid en dag imorgon också.

Med tanke på att jag blev väckt 05.00 på jobbet i morse så kanske det inte är mer än rätt att jag ser några till Solsidanavsnitt nu så jag är riktigt pigg och utvilad sen :)

Kiwi och äppelkeso


Foto: © Tove Sandström

Äntligen hemma från jobbet! Måste direkt ha något i magen eftersom det bara blev gröt till frukost kl 07.00. Testade en ny variant av kesoblandning nämligen:

Minikeso
Äpple
Kiwi
Kanel

Ned me allt i mixer och mixa...
Jag tror det hade varit godare om jag låtit bli att mixa men har man ny mixer så har man :)

Sugen...

Idag har jag varit sugen på något hela dagen och vet förstås att det beror på lite dåligt planerad kost. Det blir så himla mycket att släpa med till jobbet när man ska befinna sig där ett dygn...

Vad för något jag varit sugen på är difust får jag säga men jag har INTE använt mig av metoden prova tills du vet. Mest är det nog en liten hungerkänsla jag burit på. Har bytit ut proteinrika mellanmål med frukt vilket omedelbart fått dessa konsekvenser. Skönt att känna att man iallafall vet (tror jag) vad det beror på då är det ju plättlätt att förhindra en liknande situation framöver :)

Mest vill jag ha mat! Men ser först och främst fram emot havregrynsgröten i morgonbitti. Äggen råkade jag äta upp nu så dom annars givna äggen får jag vänta med tills jag kommer hem vid 10.30.

Fast en specifik sak jag faktiskt vet att jag skulle vilja äta just nu är smörgåsrån med extrasaltat bregott! Det ska jag välja framför allt annat den dagen jag nu tänker ha min så kallade "ätardag". Är inte så förtjust i begreppet utan föredarar att äta bra alltid. När det sedan dyker upp en dag då det är lämpligt att äta annorlunda gör jag det....

Trött nu, vill sova, ska sova snart!

Imorgon blir det att köra i gymmet, ska be någon av instruktörerna passa stången åt mig när jag kör bröst. Vill inte råka ut för att bli fast under, haha :)

Nu är det dags

Godmorgon!

Nu är det dags för mig att åka till jobbet. Blir kvar där till i morgonbitti så idag blir det automatiskt vila, vila som kommer lägligt. Jag har tränat hela veckan så dagens vila kommer göra gott inför nästa veckas träning.

Imorgon planerar jag att köra en vända axlar, bröst och rygg på gymmet och kansk sticka ut och cykla framåt kvällen eller någon annan form av konditionsträning.

Fortfarande tycker jag att det är vid konditionsträning som endorfinerna kommer loss som bäst och det älskar ju jag!

Önskar er en skön första Maj!

RSS 2.0