Lovely Hallonpaj



Det här är en alldeles underbart god och enkel Paj som går att förändra i det oändliga. Hemligheten med pajen är Digestive och smörblandningen!

Pajdegen består av:

200 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning (i det här fallet):

Hallon
Vit choklad


Smula sönder digestivekexen och smält smöret. Blanda till en mjuk massa. Tryck ut massan i en pajform om ca 22 cm i diameter eller 4 portions formar. Förgrädda på 175 grader, 10 min i ugnen.


Fyll sedan med hallon eller någon annan god frukt. Riv över vit choklad. Låt stå i ugnen tills chokladen gratinerats.


Servera tillsammans med vaniljglass!

Kan omöjligt bli godare!!


Jag är nöjd vare sig mer eller mindre

Nöjd, det är ett så där lite mesigt ord. Inget ord med energi direkt men det är så jag känner, vare sig mer eller mindre. Jag är dessutom nöjd med att jag känner så just nu. Just nu för att det kan förändras över en natt.....

Jag har gjort sista mätningen innan semestern och nästa mätning dröjer till si så där oktober. Det var inga direkta förändringar sedan förra mätningen men det gör inget. Trodde kanske att mätningen skulle visa på lite posetiv förändring men jag känner mig på det hela taget i bra form. Kanske eller helt säkert är det så att det sitter en hel del i huvudet. Jag kan göra stora framsteg och ändå inte känna mig nöjd och vise versa. Känner jag mig nöjd så är ju det det viktigaste, vad mätningen säger är mindre viktigt.

Efter mätningen körde jag ett träningspass ihop med



Rygg fick det bli eftersom att jag tycker det är lite svårt att få fason på vissa ryggövningar. Det blev ett långt skönt pass med lite nya tips på övningar.

Nu känner jag att kroppen behöver fyllas på med energi så nu blir det lunch! 


Hoppas det regnar också.....

Oj, oj, oj vad länge sedan det var jag skrev! En vecka och en dag närmare bestämt. Där med inte sagt att jag inte har tränat för det har jag. Kanske inte fullt så ofta som vanligt med jag har definitivt haft träningsvärk en del dagar och hög puls andra.

En av anledningarna till att jag inte skrivit på ett tag är att jag och sambon varit iväg och campat i närheten av Nora några dagar. Så vidare skönt var det inte, vädret hade precis bestämt sig för att slå om från Medelhavsvärme till höstkyla så på kvällarna satt vi inlindade i våra varmaste filtar och på dagarna gjorde vi allt annat än att sola. Bland annat cyklade vi några mil en av dagarna längst "Tre sjöars väg". Det var ett himla fint landskap vi for igenom med långa sega uppförsbackar och härligt avkopplande nedförsbackar. För egen del föredrar jag givetvis dom där långa sega uppförs. När vi i början av turen rullat nedför en bra bit och sambon konstaterade att det skulle bli tungt på tillbakavägen hör jag mig själv säga: "En sån här backe ska tas med mycket jävlar anamma och riktigt hög puls, hoppas det regnar då också!" ”Hoppas det regnar då också” ja, jag sa det med ett stort leende på läpparna och kände det där pirret i kroppen som jag får bara av att tänka på maximal ansträngning…Typiskt mig, men jag gillar det!!

 

Om ca 2 veckor åker vi ned genom Europa, målen är Albanien, Montenegro och Kroatien där vi ska åka runt och campa, sola, bada och njuta. Och jag är så glad över min fina cykel, för cykla det ska vi! Perfekt sätt för att både se omgivningen och röra lite på sig.

 

Innan dess får träningen flyta på som vanligt. Det är ingen ide att börja med något nytt nu, men till hösten har jag en del idéer om hur jag ska utveckla min träning.

 

På onsdag ska jag göra sista mätningen innan semestern. Den ser jag fram emot. Jag känner mig i bra form och har trots en del små svackor hållit balans den större delen av tiden sedan förra mätningen.

Vill ni se bilder från våra resor, surfa förbi http://uppleva.blogg.se


Att hitta eller att inte hitta balans, det är frågan

Sista veckan har varit ett skämt vad gäller träning. Jag har inte hunnit träna alls som jag vill och det har blivit flera "höjdardagar" än vad jag tänkt mig. (Höjdardagar är dom dagar jag äter som det faller på utan att planera och bry mig om näringsbalansen fullt så mycket som jag brukar) . Jag pendlar mellan att känna att det kanske är behövligt med en paus och att det trots allt finns annat som är viktigt än träning och kost till att känna mig frustrerad och missnöjd över läget.
Men det är väl så att ibland får helt enkelt träningen anpasss efter resten av livet och inte tvärt om.

Jag önskar bara att jag kännde mig lite mer tillfreds med den inställningen. Just nu stressar den mig och jag slits emellan......suck.....

Nu ska jag i alla fall ut på en joggingrunda för att sen åka till Nyköping och träffa gamla vänner. Det ska bli så roligt!


Sega chokladmaränger



Wow vilka Maränger!! Vi utgick ifrån Leila Lindholms recept på Recept.nu

Till marängsmeten:
7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke
  • Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  • Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  • Smält chokladen och blanda den, endast lite, med marängen.
  • Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten

Det kan tyckas lite krångligt med det är väl värt mödan och visst blev dom fina!!?


Torsk med tomat & bacontäcke



Man tager vad man haver och i dag blev det Torsk med tomat och bacontäcke

Tomat och bacontäcket bestod av:

200 g Krossade tomater
Ett pkt Stekt Bacon 
½ Rödlök
3 klyftor Vitlök
2 msk Chilisås
1 dl Vatten

Stek bacon, vitlök och rödlök. Rör samman krossade tomater, chilisås och vatten. Blanda ner baconblandningen i tomatsåsen. Häll röran över fisken, toppa med Kapris och skjuts in i ugnen på ca 175 grader. Servera tillsammans med kokt potatis och lime.

En riktig hit!

Vem f a n har vingklippt mina springskor?

Efter att provat att cykla och efter 2 km upptäckt att mina ben var aldeles för trötta svidade jag om till joggingoutfiten. Gymmet var stängt och någon träning ville jag ändå genomföra.

Jag promenerade till spåret med en malande tanke: "Hur tror jag att jag ska kunna springa om benen värker så det är kännbart att gå?"

När jag väl ökade takten till jogg byttes tanken snabbt ut till: "Vem f a n har vingklippt mina skor?" (sist jag sprang hade dom vingar) Överst på misstänktalistan står dagens 5 polkagriskarameller, som nr 2,3,4,och 5 alla andra mål jag slarvat med under dagen......

Efter några backar tänkte jag: "Hjälp vilket dystert blogginlägg det kommer bli" och började istället fokusera på att "att springa är ju faktiskt bara att förflytta den ena foten framför den andra, bara lite snabbare än när man går" så hur svårt kan det vara??!!

När den tanken fått mala runt en liten stund upptäckte jag plötsligt att den så smått började byta skepnad.

Tankarna som nu följde var av klart positivare slag och lät mer: "Gud va skönt att jag stack ut i spåret ändå", "Va lätt det ändå känns nu" och "Att benen ömmar lite betyder ju bara att jag körde ett grymt benpass på gymmet i Söndags".

Tankens kraft kan uppenbarligen få vingar att växa :) 

Nya träningsbyxor ger energi :)



Bilden är lånad från:


Dom här snygga, snygga byxorna från Better Bodies köpte jag igår på Träning & Hälsa och idag invegs dom. Jag har sneglat och trånat efter dom länge Det är kul med nya träningskläder som man känner sig snygg i, det ger liksom en massa energi och man vill mest vara på gymmet hela tiden...:) i alla fall är det så för mig. 

Trötter....

Ja, nu är jag riktigt trött! Veckan slutade på, inte fem som jag trott, utan sex pass av olika slag. I går var det tänkt att jag bara skulle köra ett rygg och axelpass vilket jag gjorde på förmiddagen. Lite senare blev det en cykeltur med älsklingen. En rolig varierad runda som började med skogskörning och slutade på landsväg. I kväll körde jag ett benpass på gymmet. 

Den 22 Juli är det dags för nästa mätning och träningspass tillsammans med coachen. Fram tills dess ska jag försöka köra lite extra. Kanske inte mer, det blir svårt, men effektivare kanske jag kan få till :) Mätningen ska bli spännade den här gången. Jag hoppas och tror att det kommer ha hänt lite med sammansättningen av muskler och fett....Har det inte hänt något börjar jag knyppla istället, och äter praliner:)

I morgon blir det möte med skattemyndigheten angående att starta eget, spännande, spännande!

Till Helena ;) :Nu te och kvarg med björnbär! hihi

Vingar på skorna!

Nu är jag tillbaka efter tre dagars minisemester nere i Torekov. Underbara dagar får jag säga. Tänk att tre dagar kan kännas som en hel semester :) Någon träning under ”semestern” har det inte blivit med undantag för en joggingrunda, en riktigt seg sådan! Såg så fram emot att jogga längst havet på sanddynerna så det var lite synd att det inte kändes bättre. Men laddad med en räksmörgås (jag åt räkorna och salladen) kan man väl kanske inte begära mer. Men med tanke på att det var just en minisemester så hinner jag ta igen det under veckan som kommer kunna sluta på totalt 5 träningspass inkl. semester. Vi får se hur det går.

Idag däremot har jag joggat ca 7,5km med vingar på skorna. Vilket flyt, så pass att jag kunde öka den sista kilometern och bara sväva fram! Jag skulle egentligen ha gått ned till gymmet men det stängde redan kl 18 så det han jag inte med efter jobbet och tur var väl det. Min kondis har helt klart kommit in i en ny dimension, grymt!


Nu ska jag gå och lägga mig nöjd och belåten med mig själv!!


RSS 2.0